Μια γεύση από παραδοσιακό ελληνικό καλοκαίρι
2 Ιούν 2020
“Το ποδήλατο μπορεί να δώσει ξεχωριστή ταυτότητα στην Καρδίτσα”
2 Ιούν 2020

Κλειστός ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ

Μοιράσου το άρθρο:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ Καρδίτσας και στον βρεφονηπιακό σταθμό, διεκδικώντας την άμεση λειτουργία του σταθμού με πλήρη κάλυψη θέσεων προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου και του συλλόγου γυναικών υπέβαλλαν το πλαίσιο των διεκδικήσεων στην διευθύντρια του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα όπως και στην διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού, απαιτώντας την άμεση λειτουργία του με προσωπικό που θα είναι επαρκές και θα έχει μόνιμη σχέση εργασίας. Τόνισαν ότι όλη αυτή η κατάσταση αποδεικνύει την πολιτική απαξίωσης της δωρεάν πρόνοιας για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της Καρδίτσας.
Να σημειωθεί ότι μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων ήταν και μητέρες που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αφού τα παιδιά τους που φιλοξενούνται σ’ αυτό τον σταθμό παραμένουν στο σπίτι και οι ίδιες έχουν ζητήματα με την δουλειά τους.
Το πλαίσιο των αιτημάτων που κατατέθηκε ήταν:
Απαιτούμε:
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) με πλήρη και σταθερή δουλειά για την κάλυψη των αναγκών των 100 βρεφών και νηπίων, που είναι η χωρητικότητα του σταθμού.
• Οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν και θα εργαστούν ή ήδη εργάζονται να μετατραπούν σε μόνιμες και πλήρους απασχόλησης.
• Να λειτουργήσει άμεσα ο σταθμός.

Μοιράσου το άρθρο: