Τακτικό μέλος της Επιτροπής “Φύση 2000” η Ιφιγένεια Κάγκαλου
30 Μαΐ 2020
Στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ εντάχθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου
1 Ιούν 2020

Παν. Κουτσάφτης: Να επαναλειτουργήσουν άμεσα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα

Μοιράσου το άρθρο:

Την άμεση επαναλειτουργία από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου των ενοικιαζόμενων δωματίων, διαμερισμάτων, τουριστικών κατοικιών κ.λπ, ζητάει από την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

“Εκατοντάδες επιχειρήσεις με καταλύματα στο ΒΑ Πήλιο πλήττονται από τον διαχωρισμό του Υπ. Τουρισμού και την μετάθεση της επανέναρξής τους σε επόμενο χρόνο όταν τα ξενοδοχεία επαναλειτουργούν την Δευτέρα.

Στις διαμαρτυρίες τους οι επιχειρηματίες με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, επαύλεις κ.λπ., επισημαίνουν πως ακόμη αναμένουν υγειονομικό πρωτόκολλο και ανάκληση της αναστολής λειτουργίας τους.

Καταλύματα προσιτά και στον εσωτερικό τουρισμό, με ιδιαίτερες συνθήκες (στην πλειονότητά τους έχουν περιορισμένους κοινόχρηστους χώρους, αυξημένες αυτονομίες κ.λπ.), συντηρημένα, υγειονομικά προετοιμασμένα, τίθενται σε νέα καθυστέρηση επαναλειτουργίας καθώς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η επανεκκίνηση του τουρισμού, τονίζει ο κ. Κουτσάφτης, δεν νοείται χωρίς τις εκατοντάδες μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις καταλυμάτων, οι οποίες συμβάλουν και στην τοπική οικονομία, υποστηρίζοντας παράλληλα και άλλους κλάδους δορυφορικά όπως τεχνίτες, προμηθευτές κλπ.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: