Μηνυτήρια αναφορά για καταπάτηση δημοτικής περιουσίας στις Σταγιάτες κατέθεσε ο δήμαρχος Βόλου
21 Μαΐ 2020
“Ξάφριζε” σταθερά το κομμωτήριο φίλης της
22 Μαΐ 2020

15 Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές της Μαγνησίας και των Σποράδων το 2020

Μοιράσου το άρθρο:

Σε 15 ακτές της χερσαίας Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων θα τοποθετηθεί φέτος, “Γαλάζια Σημαία”, στο πλαίσιο του ομώνυμου σχετικού διεθνούς προγράμματος, το οποίο διαχειρίζεται στη χώρα μας, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών έγιναν σήμερα. Σύμφωνα με αυτές, η χερσαία Μαγνησία κέρδισε 12 Γαλάζιες Σημαίες, η Σκιάθος 2 και η Σκόπελος μία.

Με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Οι βραβευμένες ακτές
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας οι ακτές με Γαλάζια Σημαία για το 2020 είναι οι εξής:
Δήμος Βόλου
Αγριά/Valis Resort
Αλυκές
Αμαρυλλίδος
Αμφανών
Άναυρος
Θωμάς Σουτραλί Αγριάς
Καρνάγιο
Κριθαριά
Νέα Αγχίαλος
Πλάκες
Πλατανίδια
Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Στις Β. Σποράδες οι ακτές με Γαλάζια Σημαία για το 2020 είναι οι εξής:
Δήμος Σκιάθου
Κουκουναριές
Μάραθα/Skiathos Palace Hotel
Δήμος Σκοπέλου
Αντρίνα/Adrina Beach & Adrina Resort

 

Μοιράσου το άρθρο: