Ενημέρωση ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: 52 νέα κρούσματα, σύνολο 1.884-Στα 83 τα θύματα, δύο νέα σήμερα (live+video)
8 Απρ 2020
Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (video)
8 Απρ 2020

N. Κεραμέως: Περικοπή ύλης ενόψει Πανελλαδικών-Ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά σχολεία (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Πρόκειται να προβούμε σε μείωση της ύλης το επόμενο διάστημα για να μειωθεί η αναστάτωση των παιδιών, ενώ γνώμονας παραμένει ότι η ύλη των Πανελλαδικών έχει προσδιοριστεί από πέρυσι το καλοκαίρι, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ. Κριτήριο για την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών, είναι η γνώμη των ειδικών και της ομάδας του κυρίου Τσιόδρα, ενώ σταθερή επιδίωξη είναι να διενεργηθούν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες, εντός Ιουνίου ή στη χειρότερη περίπτωση τον Ιούλιο, επισήμανε η υπουργός Παιδείας και υπενθύμισε ότι αύριο λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των μαθητών.

Για τις νέες ρυθμίσεις στα ιδιωτικά σχολεία, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η κυρία Κεραμέως διευκρίνησε ότι δεν εμπίπτουν οι Παιδικοί Σταθμοί στην αρμοδιότητα και αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας.
Σίτιση, μεταφορά με σχολικά, έξτρα μαθήματα είναι υπηρείες που δεν εκτελούνται κι επομένως δεν μπορούν να χρεώνονται, τόνισε η Νίκη Κεραμέως σχετικά με τη μείωση των διδάκτρων που αποφασίστηκε.
Aπαλλάξαμε τους γονείς από τις υπηρεσίες που δεν εκτελούνται, με «δύο απαράβατους κανόνες».
Αν δεν υπάρχει καθόλου τηλε-εκπαίδευση δεν υπάρχουν δίδακτρα, ενώ τα δίδακτρα αναροσαρμόζονται ανάλογα με την ελάχιστη, την πλήρη ή την ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση, τόνισε η κυρία Κεραμέως, σημειώνοντας: Δεν υπάρχει οριζόντια γραμμή, άλλα σχολεία κάνουν πλήρη τηλε-εκπαίδευση και όλα τα μαθήματα, ακόμα και γυμναστική, μουσική κι αυτό είναι ελπιδοφόρο, όμως υπάρχουν και σχολεία με ελάχιστη τηλεκπαίδευση.
Οι απολύσεις απαγορεύονται επανέλαβε, η Νίκη Κεραμώς για τους απασχολούμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση, τονίζοντας ότι η απόφαση καλύπτει πρός το παρόν το διάστημα μέχρι 30 Απριλίου.
Θέλουμε να εξελίξουμε τις ψηφιακές δυνατότητες, που αποκτήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, πρόσθεσε η υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν μηδενική χρέωση για πρόσβαση από κινητά σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που αφορούν τη σύγχρονη και την ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση για τα σχολεία.
Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς η Νϊκη Κεραμώς δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί υπό την καθοδήγηση της Επιτροπής με επικεφαλής τον καθηγητή Τσιόδρα με τον οποίο, όπως είπε, συνομιλεί καθημερινά.
Πηγή:ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Υπ. Παιδείας: Μειώνονται τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία- Απαγόρευση απολύσεωνwww.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: