“Μπλόκο” σε φορτηγά πλοία προερχόμενα από Ιταλία εξετάζει η Δημοτική Αρχή Βόλου
28 Μαρ 2020
Συνεργασία του Χρ. Μπουκώρου με υπουργούς για επείγοντα θέματα της Μαγνησίας
28 Μαρ 2020

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Να σταματήσουν τα φαινόμενα εξαναγκασμού των εργαζομένων της Μαγνησίας σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις»

Ο Βουλευτής ζήτησε ένταξη των αγροτικών δραστηριοτήτων στους κλάδους που πλήττονται από τον κορωνοϊό  και υπαγωγή των αγροτών σε καθεστώς επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών, αναστολής πληρωμών δόσεων δανείων, οφειλών και ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Μοιράσου το άρθρο:

Την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας και την αποτελεσματική αξιοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) ζήτησε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να σταματήσουν φαινόμενα εξαναγκασμού εργαζομένων σε «οικειοθελή αποχώρηση» που παρατηρούνται στη Μαγνησία από επιχειρήσεις που καταστρατηγούν τα μέτρα προστασίας των θέσεων εργασίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη Μαγνησία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου,  υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες εργαζομένων (που αφορούν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις της Μαγνησίας) τόσο στην  Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας, όσο και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, σύμφωνα με τις οποίες οι εργοδότες επιχειρούν να απολύσουν τους εργαζόμενους πιέζοντάς τους να υπογράψουν «οικειοθελή αποχώρηση». Με τον τρόπο αυτό, πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, προσπαθώντας να αποφύγουν τις αρνητικές συνέπειες του νόμου, καταστρατηγούν ουσιαστικά τα μέτρα για την προστασία της εργασίας στις δύσκολες συνθήκες που ομολογουμένως περνάει η αγορά, «βαπτίζοντας» τις απολύσεις ως «οικειοθελείς αποχωρήσεις».

Ο κ. Μεϊκόπουλος κάλεσε τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα, καθώς με την κατάσταση στην αγορά εργασίας όπως διαμορφώνεται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανάγκη για την πληρέστερη δυνατή προστασία των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ακόμη, ζήτησε την ενίσχυση και την αξιοποίηση του ΣΕΠΕ για την ταχύτερη ανταπόκριση, τον άμεσο έλεγχο και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων, στις περιπτώσεις που δεν τηρούνται οι επιταγές για προστασία της εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο: