Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα και θα νικήσουμε» Γιορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ν. Ιωνία  
25 Μαρ 2020
Δήμος Ν. Πηλίου: Τρόφιμα και φάρμακα μεταφέρονται στο σπίτι των ανήμπορων πολιτών
26 Μαρ 2020

Αναχώρησαν 4 αλλοδαποί-μέλη πληρώματος πλοίου που “εγκλωβίστηκε” στο λιμάνι του Βόλου λόγω κορωνοϊού

Μοιράσου το άρθρο:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, χθες  24-3-2020 και ώρα 22:30 μ.μ. επετράπη η αποβίβαση του πληρώματος του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, υπό ελληνική σημαία “ΚΛΕΙΩ” για λόγους ασφάλειας  ναυσιπλοΐας  καθώς και για την προστασία της  σωματικής ακεραιότητας και υγείας των μελών του αλλοδαπού πληρώματος (τρεες υπήκοοι Γαλλίας και ένας Αυστρίας).

Οι εν λόγω υπήκοοι Ε.Ε. επέβαιναν στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο  τις τελευταίες ημέρες έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όρμου Βόλου, έχοντας αναχωρήσει από λιμένα της Γαλλίας στις 19-2-2020.

Στις 19-3-2020 και ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αντιμετώπισε το μέτρο της απαγόρευσης κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια. Χθες και περί ώρα 22:30 μ.μ., μετά από συντονισμένες ενέργειες της υπηρεσίας, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου ρυμουλκούμενο, μετά από μηχανική βλάβη, με ασφάλεια και ακολούθως, αφού πλαγιοδέτησε σε θέση που υποδείχτηκε, επετράπη η αποβίβαση των μελών του πληρώματος του.

Με τη μέριμνα και τις συντονισμένες ενέργειες των πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστρίας στην Ελλάδα , αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτ/κών Βόλου, αλλά και ΥΝΑΝΠ /ΑΛΣ ΕΛ. ΑΚΤ για το περιστατικό  και αφού προηγουμένως κατατέθηκε στην υπηρεσία από τον κυβερνήτη  σχετική ναυτιλιακή δήλωση υγείας του πληρώματος το ανωτέρω πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια και αναχώρησε άμεσα οδικώς με μέριμνα των Πρεσβειών για την Αθήνα όπου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους στις χώρες καταγωγής τους.

 

Μοιράσου το άρθρο: