Την οριζόντια επέκταση των μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων ζητά το Επιμελητήριο
24 Μαρ 2020
“Δίκαιη αποανάπτυξη αντί της κατάρρευσης”
24 Μαρ 2020

Ζ. Μακρή: Να συμπεριληφθούν τα τεχνικά επαγγέλματα στις λίστες των ευεργετικών διατάξεων

Μοιράσου το άρθρο:

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττας Μ. Μακρή, στη χθεσινή ανοικτή επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), με την κατάθεση  σχετικής κοινοβουλευτικής  αναφοράς, χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 προς τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να ενταχθούν και τα τεχνικά επαγγέλματα στις νέες ευεργετικές ρυθμίσεις και διατάξεις λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων επισημαίνει την ανάγκη συμπερίληψης διαφόρων τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών στη λίστα ευεργετικών ρυθμίσεων, καθώς υπάρχει  μεγάλη διστακτικότητα εκτέλεσης εργασιών από τους πελάτες τους,  ευθυγραμμιζόμενοι, οι τελευταίοι, στα ληφθέντα μέτρα προάσπισης της δημόσιας υγείας. Παρόλο που από τις αρχές του έτους είχε διαφανεί μία καλύτερη κατάσταση στη συγκεκριμένη αγορά, για την οποία, οι περισσότεροι, ευελπιστούσαν ότι θα έτεινε συνεχώς βελτιούμενη ενόψει καλοκαιριού,  εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορoνοϊού, το καταναλωτικό κοινό δύσκολα, πλέον, «ανοίγει» το σπίτι του για εργασίες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, ψυκτικές, αλλαγής τζαμιών ή άλλες συναφείς, ενώ πολλές προγραμματισμένες εργασίες έχουν αναβληθεί. Επιπλέον, ενώ οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες προσπαθούν να παραμείνουν ενεργοί στον χώροι, οι προμηθευτές τους όχι μόνο  έχουν ήδη κατεβάσει ρολά αλλά παρατηρείται έντονα και «πάγωμα» στην εισαγωγή πρώτων ή ημικατεργασμένων υλικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιβίωση των ως άνω επιχειρήσεων στη δύσκολη κατάσταση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα,  η ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος μπορεί να αποτελέσει ένα αρχικό δίκτυ προστασίας των εργαζομένων στον συγκεκριμένο οικονομικό τομέα αλλά και να ανακουφίσει τη δοκιμαζόμενη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: