Δήμος Σκιάθου: Πρόσθετα μέτρα και αναστολή όλων των υπηρεσιών κοινού μέχρι 27 Μαρτίου
15 Μαρ 2020
Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή- “Κενό γράμμα” τα δικαιώματά του
15 Μαρ 2020

Να κλείσουν και τα ξενοδοχεία ζητάει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας με  επείγουσα επιστολή της προς όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους υπουργούς τουρισμού, οικονομίας και εργασίας, αλλά και στους βουλευτές του νομού Μαγνησίας,  ζητάει την επέκταση του μέτρου αναστολής της λειτουργίας και των ξενοδοχείων, με ταυτόχρονη απόφαση ένταξης των εργαζομένων σ΄ αυτά στο ταμείο ανεργίας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της αναφέρει:
“παραμένει άλυτο το πρόβλημα των ξενοδοχείων της Μαγνησίας, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικές κρατήσεις. Η πρόβλεψη που έχει ληφθεί για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή πρέπει να επεκταθεί και στα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πάλι με κρατική εντολή, δεδομένου ότι απαγορεύτηκαν τα συνέδρια και οι σχολικές εκδρομές και έτσι υπάρχουν όπως προανέφερα μηδενικές κρατήσεις.
Σας επισημάναμε και στα προηγούμενα έγγραφα μας ότι πέραν των μηδενικών κρατήσεων υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της επιστροφής των προκαταβολών, η οποία προκαλεί μηδενική ρευστότητα.Θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων θέμα για το οποίο πιστεύουμε πρέπει να προβλεφθεί η αναστολή των σχέσεων εργασίας, η ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας, φυσικά με την υποχρέωση να επαναπροσληφθούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Συμφωνούμε απόλυτα με την απαγόρευση λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων και πιστεύουμε ότι έτσι προστατεύονται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να επεκταθεί κ σε εμάς διότι όπως σας περιγράψαμε η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας είναι καταστροφική. Επισημάναμε προ ημερών και προβλέψαμε τι θα συμβεί. Δυστυχώς είχαμε απόλυτο δίκιο. Πρέπει να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Αξιότιμοι κύριοι, θα επαναλάβουμε ακόμη μια φορά ότι η τουριστική οικονομία της Μαγνησίας δεν αντέχει. Λύστε το πρόβλημα γιατί ήδη είναι αργά. Αναμένουμε από τους βουλευτές, τα στελέχη της κυβέρνησης, την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού την πλήρη στήριξή τους. Φυσικά το πρόβλημα αυτό το έχουν όλα τα καταλύματα και όλα τα γραφεία ταξιδίων της περιοχής μας.
Σημείωση, πάντα επίκαιρη και πάντα σημαντική: με τα καταλύματα της χρονομίσθωσης πρόκειται να λάβετε κάποιο μέτρο; Ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν; Είμαστε στη διάθεση σας να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη λύση εσείς προτείνετε. Σας επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή τα οποία είναι ένα βήμα από τη χρεοκοπία”.

Μοιράσου το άρθρο: