Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Πρόσθετες συμβουλές για τον κορονοϊό
13 Μαρ 2020
Με τηλεδιάσκεψη οι συνεδριάσεις του ΟΛΒ-Περιορισμένες οι επαφές με το κοινό
13 Μαρ 2020

Επιμήκυνση των οικονομικών μέτρων από Σταϊκούρα ζήτησαν φορείς της Μαγνησίας

Μοιράσου το άρθρο:

Την επιμήκυνση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τον κορονοϊό τουλάχιστον για ένα τετράμηνο, όπως και την αναστολή των ρυθμίσεων σε Εφορεία και ασφαλιστικά ταμεία για την ίδια χρονική περίοδο αιτήθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης μαζί με τα μέλη της Διοίκησης κ. Κοντορίζο, κ. Μποτσιβάλη και κ. Καραουλάνη και η Πρόεδρος Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμαντή στον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, λίγο πριν την προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Η αντιπροσωπεία από τη Μαγνησία, με επικεφαλής τον κ. Μπασδάνη υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει φέρει σε δεινή θέση για ακόμη μία φορά την επιχειρηματικότητα ζήτησε κατά την συνάντησή τους επιδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και των θέσεων εργασίας, ανάλογα με την επιβάρυνση που θα κληθούν να επωμιστούν για όλο το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η κρίση της πανδημίας.

Απώτερος σκοπός να μην χαθούν περαιτέρω θέσεις εργασίας και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους μετά το πέρας της υγειονομικής αυτής δοκιμασίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της αναστολής πληρωμής του ΦΠΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι τα δεδομένα στην παρούσα φάση κινούνται με έντονη ρευστότητα, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιηθούν όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ίδιος είδε τις προτάσεις της τοπικής αντιπροσωπείας με θετικό τρόπο και υποσχέθηκε να τις μεταφέρει στη σύσκεψη που θα ακολουθούσε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Μοιράσου το άρθρο: