Ένωση Γονέων Βόλου: Ώρα ευθύνης για γονείς και μαθητές
12 Μαρ 2020
Ακυρώνεται το 5ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
12 Μαρ 2020

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μοιράσου το άρθρο:

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας παρουσία και του Γιάννης Τσανάκα Αντιδημάρχου Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνεχή και συντονισμένη συνεργασία του Δήμου Σκιάθου  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την υλοποίηση των αναστηλωτικών έργων της μεσαιωνικής πολιτείας του Κάστρου, και των καθολικών των Ιερών Ναών των Μονών Εικονίστριας και Κεχριάς.

Η χρηματοδότηση των έργων ύψους 5 εκ ευρώ, έχει εξασφαλιστεί από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Βόρειων Σποράδων, πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του οποίου η Δημοτική Αρχή έχει στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη. Η ένταξη των έργων επιτεύχθηκε χάρη στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που αφορούσαν στη σύνταξη των μελετών, η οποία χρηματοδοτήθηκε με χορηγία 23.000 ευρώ από τον Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η από κοινού δράση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς υλικής και άυλης, μέσα από πρωτοβουλίας εθνικής εμβέλειας. Η Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ως πολιτιστικό “κεφάλαιο” και σημείο αναφοράς  για παραγωγή σύγχρονου πολιτισμού για τη Σκιάθο και τη χώρα.

Μοιράσου το άρθρο: