Θ. Τζούμας: Δεν θα παρανομήσω επειδή το επιθυμεί η πλειοψηφία
20 Φεβ 2020
Γιάννης Κοντοβάς κι Ευτυχία Ιωαννίδη στις Εθνικές ομάδες για τις Πολυεθνείς συναντήσεις Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων- Κορασίδων
21 Φεβ 2020

Χρηματοδότηση μελέτης αποκατάστασης των δικτύων και των διυλιστηρίων του Παναγιώτικου

Μοιράσου το άρθρο:

Φαίνεται να ανοίγει ο «δρόμος» για την αποκατάσταση του φράγματος «Παναγιώτικο» Νοτίου Πηλίου μετά την εκ νέου συνάντηση της προέδρου  της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θοδωρή Λιβάνιο, σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, κ. Μιχάλη Μιτζικού, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε τη δεύτερη διαδοχική συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών  μετά τη συνάντηση που είχε η κ. Μακρή μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, καθώς ήταν ένας από τους 4 δυνητικά εμπλεκόμενους Υπουργούς. Στην προσπάθειά της, όχι μόνο να διερευνηθεί ποια είναι η αρμόδια και επισπεύδουσα υπηρεσία, αλλά, πρωτίστως, να  βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης της αποκατάστασης των ζημιών του συγκεκριμένου φράγματος, προκειμένου να καταστεί ξανά λειτουργικό, η κ. Μακρή είχε συναντηθεί με τον κ. Κ. Χατζηδάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον κ. Κ. Καραμανλή, Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον κ. Μ. Βορίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν και ο κ. Λιβάνιος θεωρεί ότι η αποκατάσταση του φράγματος είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέλησε να τείνει «χέρι βοηθείας» στον Δήμο Νοτίου Πηλίου δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας του. Ειδικότερα, δεσμεύθηκε να συνδράμει τον Δήμο για τη χρηματοδότηση της μελέτης και της αποκατάστασης των δορυφορικών εργασιών αυτού, όπως των αγωγών, του δικτύου και των διυλιστηρίων – κόστος το οποίο εκτιμάται σε περίπου 300.000€ –  μέσω του  Προγράμματος Λειψυδρίας του Υπουργείου  Εσωτερικών.

Ακόμη, ο Υφυπουργός αναγνωρίζοντας και τις υπόλοιπες ανάγκες του Δήμου, ο οποίος είναι ορεινός και έχει ιδιαιτερότητες, ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι:

  • οι υποβληθείσες προτάσεις του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και, μέχρι στιγμής, η εκτίμηση η για την πορεία αυτών είναι εξαιρετικά θετική και αισιόδοξη. Η δε απάντηση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
  • το αίτημα του λογοτύπου του Δήμου είναι σε τελικό στάδιο εξέτασης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και αναμένεται, ακόμη, επίσης σύντομα η υπογραφή της έγκρισής του.
  • Τέλος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα εγκριθούν υπηρεσίες τηλεϊατρικής παροχής ιατρικής στήριξης, υπόσχεση που ο κ. Λιβάνιος είχε δώσει στην κ. Μακρή και στο παρελθόν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, βρίσκει εξαιρετικά ικανοποιημένη και αισιόδοξη την κ. Μακρή, όχι μόνο γιατί, η ίδια, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση του προβλήματος του φράγματος «Παναγιώτικο», δραστηριοποιήθηκε έντονα για την κοινοποίηση του φλέγοντος ζητήματος προς τους δυνητικά εμπλεκόμενους. Η  άμεση κινητοποίησή της  για τη διερεύνηση των αρμοδίων αλλά και την εξεύρεση σχετικής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του είχε μία τουλάχιστον αισιόδοξη εκκίνηση. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό τόσο για την προθυμία και τη  διαθεσιμότητά του για τις συναντήσεις και συνεργασίες μαζί της όσο και για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα που τίθενται υπόψη του.

Μοιράσου το άρθρο: