Σεμινάριο «Η Κοινωνία του Μέλλοντος σε Τηλεοπτικές Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας»
17 Φεβ 2020
Πρωτοβουλία για συγκρότηση Προσωρινής Διοίκησης Ένωσης Γονέων Δήμου Καρδίτσας
17 Φεβ 2020

Μαζί για το Βόλο: Σχέδιο Σκοτινιώτη υλοποιεί η δημοτική αρχή αναφορικά με Πυροσβεστική

Μοιράσου το άρθρο:

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» τοποθετείται σχετικά με την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για τη μετακίνηση της Πυροσβεστικής σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ασκώντας κριτική αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδιασμού από το 2013 και κατηγορώντας την για έλλειψη προτάσεων και υιοθέτηση σχεδιασμών παλαιότερων δημοτικών αρχών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στηρίζουμε, παρά την μεγάλη καθυστέρηση, την πρωτοβουλία και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση έργων που θα δώσουν ανάσα στην πόλη και θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία υπηρεσιών, όπως του Δικαστικού Μεγάρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως δείξαμε και εμπράκτως με την υπερψήφιση του ψηφίσματος που κατέθεσε η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να επισημάνουμε την αβελτηρία και τις καθυστερήσεις της προηγούμενης 5ετιας. Θα μπορούσε δε κανείς να χαρακτηρίσει “τραγική ειρωνεία” ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου υλοποιεί τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής του…”σκοτεινού” παρελθόντος. Είναι πράγματι ενδιαφέρον και συνάμα αξιοπερίεργο να ασκεί τόσο σφοδρή κριτική σε προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ υιοθετεί και υλοποιεί όλους τους σχεδιασμούς και τις πρωτοβουλίες της, όπως η μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου και της Πυροσβεστικής, με μεγάλη καθυστέρηση, ζημία της πόλης. Υπενθυμίζουμε, ότι στην περίπτωση της μεταφοράς της Πυροσβεστικής και την καθυστέρηση της υλοποίησης του υπάρχοντος σχεδιασμού είχαμε τοποθετηθεί στο ΔΣ ήδη από το 2017.

Η προσκόλληση της ΔΑ σε μια πολεμική προς παλαιότερες ΔΑ, ενώ έχουν περάσει 5μιση χρόνια δικής της θητείας, υποδηλώνει την απουσία οράματος και προτάσεων για την πόλη και επιχειρεί να καλύψει την σταδιακή υιοθέτηση παλαιότερων σχεδιασμών. Σημασία για μας έχει το μέλλον της πόλης. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε όποια θετική πρωτοβουλία. Προϋπόθεση, όμως, αποτελεί η προσπάθεια συνεργασίας και η διαμόρφωση κλίματος διαλόγου και συναίνεσης στα σημαντικά ζητήματα της πόλης.»

 

 

Μοιράσου το άρθρο: