Αποκριάτικο Πάρτι στο Γηροκομείο Βόλου
14 Φεβ 2020
Είμαστε στον αέρα: Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
14 Φεβ 2020

Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες με την Μάρω Αισώπου

Μοιράσου το άρθρο:

Καλεσμένη της Γιώτας Κούγιαλη, στην εκπομπή “Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες” αυτής της εβδομάδας, είναι η Μάρω Αισώπου, συγγραφέας – αφηγήτρια.

Η Μάρω Αισώπου γεννήθηκε το 1954 στο Βόλο, όπου και κατοικεί τα τελευταία 27 χρόνια με τον σύζυγό της. Εχουν τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

Εχει εκπαιδευτεί στην Αμερική, στο John Tracy Clinic στην Ενεργό συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του κωφού – βαρήκοου παιδιού και δραστηριοποιείται στη χώρα μας στον τομέα αυτόν. Συνεργάζεται με το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα των εισηγήσεών της το έκανε παραμύθι με τίτλο «Άκου να δεις», που εκδόθηκε το 2013 από την ΗΡΑ εκδοτική και έχει δραματοποιηθεί από σχολεία, κατηχητικά και ΚΔΑΠ. Το παιδικό βιβλίο της «Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω» εκδίδεται το 2017, επίσης από την ΗΡΑ εκδοτική και σε συνεργασία με τον γιο της Δημήτρη Αίσωπο, ειδικό παιδαγωγό.

Ασχολείται με το θέατρο ως μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και έχει λάβει μέρος σε πολλές παραγωγές του, όπως “Το μελτεμάκι”, “Η Μικρή μας πόλη”, “Η επίσκεψις της γηραιάς κυρίας”, “Λυσιστράτη” και άλλα.

Το θεατρικό έργο που έγραψε “Η Παραπαίουσα Κόρη|, όλο σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο, ανέβηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι και από το 5ο Λύκειο Βόλου. Το παιδικό θεατρικό “Σάρα η σαρανταποδαρούσα με τα τριανταεννέα πόδια” γραμμένο σε έμμετρο λόγο ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα» και εκδόθηκε από την ΗΡΑ εκδοτική το 2016.

Είναι μέλος της Θεατρικής σκηνής Poetry Slam.

Ως αφηγήτρια παραμυθιών, είναι υπεύθυνη στο Εργαστήρι Παραμυθιού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Κάνει επίσης, παραστάσεις Αφήγησης για ενήλικες σε μπαράκια, βιβλιοθήκες, μουσεία κ.λπ.

Παρουσίαζε την εκπομπή «Κόκκινη κλωστή δεμένη» στην ΕΡΑ Βόλου, με παραμύθια και ιστορίες από την προφορική παράδοση της πατρίδας μας και όχι μόνο.

Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τα ευαίσθητα θέματα- ταμπού που θίγονται μέσα από τα βιβλία της, όπως η αναπηρία, η διαφορετικότητα, ο θάνατος και η διαχείρηση του πένθους, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες. Από τον Μάρτιο του 2018 παρακολουθεί το e-learning πρόγραμμα Σπουδών της Μαγνήτων Κιβωτός “Λαογραφία – Λαϊκός Πολιτισμός” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Δημοκρίτειο Θράκης.

Είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνια Οργάνωση Φίλων της Αφήγησης) και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣυ).

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: