Είμαστε στον αέρα: Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
14 Φεβ 2020
Παρουσίαση της δράσης του Ορθόδοξου Κινήματος Νεολαίας στο Σύνδεσμο Νέων Ι. Μ. Δημητριάδος
14 Φεβ 2020

Εκπαιδευτική αποστολή στο κέντρο εκπαίδευσης Yuri Gagarin

Μοιράσου το άρθρο:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο εκπαίδευσης αστροναυτών Yuri Gagarin στη Μόσχα διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2020 και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πέντε άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές της Εταιρείας Αστρονομία και τους γονείς τους αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για το διάστημα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο Γραμματέας της Εταιρείας, Σεραφείμ Σπανός, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για χρηματοδότες που θα κατεβάσουν το κόστος συμμετοχής. «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους λάτρεις του διαστήματος να αποκτήσουν βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την επιστήμη του διαστήματος».

Η εκπαιδευτική εκδρομή προγραμματίζεται για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και διαρκεί έξι ημέρες εκ των οποίων οι πέντε μέσα στο κέντρο εκπαίδευσης που είναι ενεργό.  «Έχει πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση σε επιστήμες του διαστήματος. Πλοήγηση στο διάστημα με προσομοιωτές όπου οι μαθητές καλούνται να φέρουν σε επαφή το Σογιούζ  με τον διεθνή διαστημικό σταθμό που περιφέρεται σε απόσταση 400 χλμ. από τη γη.  Υπάρχουν θεωρητικές τάξεις και μαθήματα, όπως  διαστημική ιατρική, πύραυλοι, επίδραση βαρύτητας στο μυϊκό σύστημα, ζώα στο διάστημα κ.α. Πρόκειται για ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και στο τέλος οι συμμετέχοντες παίρνουν και βεβαίωση παρακολούθησης».

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν μέχρι τώρα ολοκλήρωσαν τον κύκλο εκπαίδευσης με επιτυχία. Για τη νέα εκπαιδευτική αποστολή ήδη ενημερώθηκαν σχολεία ανά την Ελλάδα ενώ η πρόσκληση φιλοξενείται στο site της Εταιρείας Αστρονομίας, www.astronomos.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: