Καμένο βρέθηκε στο Βελεστίνο κλεμμένο αυτοκίνητο από το ¨Ήλιον Αττικής
9 Φεβ 2020
Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Το Επιχειρηματικό Πανόραμα επέστρεψε !!!
9 Φεβ 2020

Τα μέλη της ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Βόλου διεκδικούν να ληφθεί αγωνιστική απόφαση εν όψει του ασφαλιστικού

Μοιράσου το άρθρο:

Την άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ζητάμε με επιστολή τους τα μέλη της ΔΑΣ του ΕΚΒ, προκειμένου να συζητηθεί και να αποφασιστεί η θέση του αναφορικά με το νέο προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, η επιστολή των μελών της ΔΑΣ αναφέρει:

“Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνει στη Βουλή τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Με το νέο Νόμο:

1. Διατηρούνται για όλους τα απάνθρωπα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας (ν. 4336/15)), δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

2. Το ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρική Ασφάλιση και κλάδος Εφάπαξ Παροχών) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της ΝΔ με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση. Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

3. Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

1. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

2. Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

3. Καταργούνται τα ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.

Οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους επέλεξαν να καταδικάσουν όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. του Ε.Κ.Β. για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και εργοδοσίας, στις 18 Φλεβάρη όπου έχει πάρει ήδη απόφαση η ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα, αναμεσά τους και το ΕΚΑ, δεκάδες Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία”.

Μοιράσου το άρθρο: