Πεζή γυναίκα παρασύρθηκε και τραυματίστηκε από ΙΧ αυτοκίνητο
28 Ιαν 2020
Πρόσκληση στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Πανεπιστημίου ενάντια στις βάσεις
28 Ιαν 2020

H ΛΑΣ δεν στήριξε ψήφισμα για το νέο δικαστικό μέγαρο-Αύριο σύσκεψη στο υπουργείο

Μοιράσου το άρθρο:

Με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣ, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση ψήφισμα για τη διεκδίκηση ενός νέου δικαστικού μεγάρου στο χώρο που βρίσκεται η στέγη ανηλίκων και αν αυτό κριθεί ακατάλληλο σε χώρο που θα προτείνει ο δήμος Βόλου. Η απόφαση ελήφθη σήμερα καθώς αύριο στις 11 το πρωί, προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην Αθήνα, παρουσία όλων των Βουλευτών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.


Το ψήφισμα αποτέλεσε σημείο αντιπαραθέσεων μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλου ο οποίος επέμενε ότι στο ψήφισμα δεν έπρεπε να αναφέρεται η σύσκεψη με τους φορείς και τους βουλευτές που έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση, ισχυριζόμενο ότι αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία και ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να αποφασίσει για την τελική πρόταση.

Επιφυλάξεις για διατυπώσεις εξέφρασαν τόσο ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης» όσο και η Άννα Μαρία Παπαδημητρίου της παράταξης του Απ. Παπαδούλη.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης, έκανε λόγο για μια πρόταση δεκαετίας που συμφωνεί η παράταξη, ωστόσο πρότεινε να γίνει προσθήκη, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή ή υπάρξουν θέματα για την πρόταση στη Στέγη Ανηλίκων, να επανέλθει η πρόταση του 2013, που πρότεινε δύο οικόπεδα στη Γ. Δήμου με το ποτάμι Αναύρου που ανήκουν στο Δήμο και μια άλλη πρόταση, οικόπεδα στην Αθηνών – Λαρίσης.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Άννα Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι η παράταξη δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο ψηφίσματος και ζήτησε το ψήφισμα να επαναδιατυπωθεί, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο κι έχει την δική του αυτοτέλεια διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα Δήμου, λαμβάνει τις απόψεις που διατυπώνονται από πολιτικούς παράγοντες κι επιδιώκει συγκλίσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να αποφασίσει κι ότι να υιοθετήσει την ομόφωνη απόφαση της συνάντησης που είχε γίνει παραμονές γιορτών στο Δημαρχείο του Βόλου.

Η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Διαλεχτή Τσιτούμη επισημαίνοντας ότι το οικόπεδο που προτείνεται βρίσκεται σε οικιστική περιοχή δίπλα στο Πολυκλαδικό όπου στεγάζονται πολλές σχολικές μονάδες ενώ γειτνιάζουν δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο. «Επιβαρύνεται αυτή η οικιστική περιοχή με αυτή την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση. Η νέα θέση πρέπει να είναι σε σημείο που θα είναι εύκολα προσβάσιμο. Θα πρέπει να δούμε ένα άλλο οικόπεδο. Ο Χαράλαμπος Ζάχος από την παράταξη της Νάνσυς Καπούλα δήλωσε ότι είναι ευτυχής που το ζήτημα  μπαίνει στη σωστή του βάση και γίνεται μία καλή αρχή. «Δεν έχει σημασία από ποιον μπαίνει και ποιοι συμμετέχουν αλλά να γίνει το έργο. Με επιτροπές και υποεπιτροπές δεν γίνεται τίποτα».

Ο Αχ. Μπέος έσκισε το ψήφισμα ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να συντάξουν ένα νέο και δεσμεύτηκε ότι  η πλειοψηφία θα το ψηφίσει. Τελικά μετά από μία επαναδιατύπωση που ζήτησε η κ. Παπαδημητρίου οι άλλες παρατάξεις το ψήφισαν πλην του ΚΚΕ που ζητούσε παράταση να το σκεφθεί με τον Αχ. Μπέο να απαντά ότι δεν υπάρχει περιθώριο και αύριο έχει συνάντηση  με τον αρμόδιο υπουργό

Νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ο Γ. Τόρης

Επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου ορίστηκε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Τόρης, με αναπληρωτή τον X. Στεφόπουλο.
«Λευκό» ψήφισε η παράταξη της Νάνσυς καπούλα, αρνητικά οι παρατάξεις «Μαζί για τον Βόλο» και η ΛΑΣ και θετικά η παράταξη του Απ. Παπαδούλη.

Μοιράσου το άρθρο: