Αφιέρωμα στον Μικρασιάτη συνθέτη του ρεμπέτικου Σταύρο Παντελίδη
24 Ιαν 2020
Κ. Μαραβέγιας: Παραδοχή-σοκ Τσίπρα για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στις επόμενες εκλογές
24 Ιαν 2020

Τα έργα στην Καραμπατζάκη ξεκινούν με νέο εργολάβο και με υψηλότερο κόστος

Μοιράσου το άρθρο:

Χωρίς αντιδράσεις αυτή τη φορά ξεκινούν τα έργα της μετατροπής των παρόχθιων οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και η τοποθέτηση των αγωγών της αποχέτευσης. Το έργο θα κοστίσει 250.000 ευρώ παραπάνω καθώς ο ανάδοχός του είναι ο δεύτερος στη σειρά – μετά τον πρώτο που αποχώρησε καθώς οι κάτοικοι με τις αντιδράσεις τους και η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστερούσαν το έργο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος που σήμερα περιόδευσε στο έργο.

Όπως είπε τα έργα ανάπλασης των δύο δρόμων θα ξεκινήσουν σε περίπου 20 ημέρες και “πραγματικά θα είναι ένα έργο ζωής και πνοής για όλη την πόλη, που θα το χαρούμε όλοι γιατί μέχρι τώρα εδώ χαιρόντουσαν 10 οικογένειες, που είχαν κάνει το δρόμο ιδιοκτησία τους”.

Ο κ. Μπέος  ανέφερε ότι εδώ και 13 μήνες, είχε αναδειχτεί ο ανάδοχος, το ποσό εκτέλεσής του είχε ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συμβούλιο,  αλλά «με την τρομερή ανοχή της τότε κυβέρνησης και κάποιων ανεγκέφαλων που είχε σκοπιμότητα, το έργο καθυστέρησε και ως εκ τούτου ο ανάδοχος παραιτήθηκε, γιατί μέχρι 9 μήνες του δίνει ο νόμος το δικαίωμα να μην έχει πρόβλημα. Αυτή η καθυστέρηση στοιχίζει στους δημότες 250.000 €, γιατί ο επόμενος ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο έχει 18% διαφορά στην τιμή από την έκπτωση, που αντιστοιχεί σε 250.000 € που θα πληρώσουν οι δημότες”.

Ο Αχ. Μπέος επισήμανε ότι το έργο αποτελούσε προεκλογική του δέσμευση, και σχολίασε την απουσία ορισμένων που διαμαρτύρονταν και νόμιζαν ότι θα το σταματήσουν. «Η πόλη δεν είναι κανενός, εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε, αλλά η πόλη συνεχίζει και οφείλουμε να υπηρετούμε να την υπηρετούμε προς όφελος των δημοτών, για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτοί που διαμαρτυρόταν κρύβονται. Ο κ. Μπέος πρόσθεσε ότι θα είμαστε εδώ όταν θα το εγκαινιάσουμε και τότε θα δει ο κόσμος ποιος ήταν ο σχεδιασμός, καθώς ο δρόμος θα περιλαμβάνει σύγχρονο σχεδιασμό, παγκάκια, ποδηλατόδρομους, θα υπάρχει χώρος περιπάτου και πράσινο”.
Όπως είπε είναι μια διαδρομή που ενώνει την οδό Λαρίσης με τον Περιφερειακό  και γι’ αυτό καθυστέρησε το έργο του κυκλικού κόμβου Αθηνών – Λαρίσης, γατί αν ξεκινούσε χωρίς να ανοίξει η Καραμπατζάκη, θα προκαλούνταν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Μοιράσου το άρθρο: