Ηλικιωμένος χάθηκε στο Βόλο και αναζητείται
24 Ιαν 2020
Ελαφρά ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ’60 από το θέατρο, τον κινηματογράφο, το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και τη δισκογραφία
24 Ιαν 2020

Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες με την Μαίρη Τσακνάνκη-Γαβαλά

Μοιράσου το άρθρο:

Στη σημερινή εκπομπή “Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες” με τη Γιώτα Κούγιαλη, ακούμε την κ. Μαίρη Γαβαλά (καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, πρόεδρος στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου κ.ά) να μας λέει ιστορίες πίσω από τη ζωή της και ιστορίες που κρύβονται στα κείμενά της.

Η Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά γεννήθηκε στον Βόλο στις 15 Αυγούστου του 1943 από γονείς Πηλιορείτες. Τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» του Βόλου. Σπούδασε Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά. Δίδαξε Γαλλικά και Αγγλικά στον ιδιωτικό τομέα. Έχει δυο γιους και δυο εγγόνια. Αρθρογραφεί.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές Αγάπης Αλφαβητάρι και Ένα ατελεύτητο καλοκαίρι, Ήρα Εκδοτική, ένα βιβλίο με δοκίμια Η Γη της Επαγγελίας και πέντε Λογοτεχνικά Ημερολόγια. από το 2014.
Είναι πρόεδρος στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου, επίτιμη πρόεδρος στον Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» καθώς και της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου του Ωδείου
Φουντούλη και του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κιθάρας.

Έχει λάβει από την Γαλλική Δημοκρατία τον τίτλο Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (Chevalier de l’ Ordre des Palmes Académiques).

Μοιράσου το άρθρο: