Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Νομοσχέδιο νεοφιλελεύθερης “κανονικότητας” για τη Δημόσια εκπαίδευση, ΑΕΙ – Κολλέγια 0-1»
20 Ιαν 2020
Διακομιδή δυο γυναικών από Σκιάθο και Σκόπελο
21 Ιαν 2020

Στάση εργασίας της ΕΛΜΕ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μοιράσου το άρθρο:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια και να μην ισχύσουν οι διατάξεις ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 21/01/2020 στη ΔΔΕ Μαγνησίας στις 13.00.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

H κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση.  Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Αυτή η επαγγελματική εξίσωση υποβαθμίζει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση, οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των πανεπιστημίων και εμπορευματοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό.

Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ. Η κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως με τον Ν. 4635/30-10-2019 έδωσε στα πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων (μεταδευτεροβάθμιων σχολών) την επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ. Ο δρόμος από το παράθυρο άνοιξε. Τώρα τα πτυχία των κολεγίων θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία. Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο.

Μοιράσου το άρθρο: