Καλά Νερά: Η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου 70χρονης -“Δεν ευθύνεται το σκυλί μας” λέει ο σύζυγος
19 Ιαν 2020
Επιχείρησε ν’ αποδράσει από τις φυλακές Κασσαβέτειας και συνελήφθη
19 Ιαν 2020

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου εγκατάστασης νέου συστήματος ψύξης – θέρμανσης στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο

Μοιράσου το άρθρο:

Στην εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναμένεται να υπογράψει την σύμβαση του έργου,  προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

«Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους περιφερειακούς συμβούλους, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη σωστή κατανομή ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο σε έναν από τους πιο ιστορικούς ναούς της πόλης του Βόλου» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο, έχει τρία λειτουργικά επίπεδα. Το πρώτο βρίσκεται στο Ισόγειο, με τον κυρίως ναό, τα γραφεία των ιερέων και μικρούς αποθηκευτικούς χώρους βοηθητικής χρήσης. Το δεύτερο επίπεδο είναι ο γυναικωνίτης. Στο επίπεδο αυτό υπάρχει το παλαιό λεβητοστάσιο σε χώρο μη λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή στο Ναό λειτουργεί με μεγάλη δυσκολία, λόγω της παλαιότητας του συστήματος σύστημα θέρμανσης με fan coil και λέβητα φυσικού αερίου. Τα σημαντικότερα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης είναι η μη ασφαλής λειτουργία του λέβητα, αφού βρίσκεται σε χώρο όχι διακριτά απομονωμένο καθώς και η περιορισμένη απόδοση του δικτύου θέρμανσης, λόγω παλαιότητας αλλά και αμόνωτων σωληνώσεων. Επιπλέον δεν υπάρχει σύστημα ψύξης στον Ιερό Ναό και ο δροσισμός τους θερινούς μήνες είναι υποτυπώδης, αφού γίνεται με απλούς ανεμιστήρες.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, θα γίνει εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης θέρμανσης στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο καθώς και όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες για την παράδοση του έργου σε πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: