‘Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Κοντονίνας
17 Ιαν 2020
Συνάντηση Λιούπη με Πλακιωτάκη και Κλιάρη
17 Ιαν 2020

Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών “Αρχαίων Φωτοσκιάσεις” και “Θωριές σε φόντο γκρίζο” του Λάζαρου Γαϊτάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα υποδέχθηκε στο στούντιο τον Λάζαρο Γαϊτάνη με αφορμή την έκδοση και παρουσίαση των δύο Ποιητικών Συλλογών με τον τίτλο «Αρχαίων Φωτοσκιάσεις» και «Θωριές σε φόντο γκρίζο»που θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 19.00 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Αντικείμενο των 79 συνολικά ποιημάτων η ιστορία: Η αρχαία στην πρώτη συλλογή, η σύγχρονη στη δεύτερη. Υποκείμενα οι άνθρωποι. Οι επώνυμοι της αρχαιότητας από τη μία μεριά, οι ανώνυμοι άνθρωποι στις γκρίζες μέρες του 20ου και 21ου αιώνα από την άλλη. Σε κάθε ποίημα η ιστορική καταγραφή του γεγονότος προηγείται. Το ποίημα ακολουθεί. Έτσι ο αναγνώστης αντιμετωπίζει με πιο οικείο τρόπο τους πρωταγωνιστές των ποιημάτων.

Ο Λάζαρος Γαϊτάνης γεννήθηκε στον Βόλο, όπου κι εργάστηκε ως δικηγόρος, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου την περίοδο 2014 – 2017 και για τρεις θητείες Αντιπρόεδρος, την περίοδο 2005 – 2013. Με την ποίηση ασχολείται από το 2001, γράφοντας ποιήματα αρχικά σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο στοίχο και στη συνέχεια σε ελεύθερο. Επέλεξε όμως να τα κρατά κλεισμένα σε συρτάρια, παραπέμποντας διαρκώς τη δημοσιοποίησή τους για το μέλλον. Ήταν η εσωστρέφεια του ποιητή, που κέρδισε στη μάχη την εξωστρέφεια του δικηγόρου – συνδικαλιστή. Πρόσκαιρα όμως, γιατί τώρα πλέον είναι στα χέρια όλων.

 

Μοιράσου το άρθρο: