Στην αστυνομία κατέληξαν συγγενείς μετά από καυγά στην Αγριά
14 Ιαν 2020
Αφιέρωμα στους New Kids On The Block
14 Ιαν 2020

Διένεξη για ένα γραφείο στο Δήμο Σκιάθου

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή την μη παραχώρηση κατάλληλου και εξοπλισμένου χώρου εντός του Δημοτικού Καταστήματος Σκιάθου, με σκοπό την αποδοτικότερη και εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής παράταξης “Σκιάθος Ενωμένη-Βήμα στο μέλλον” καθώς και των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, η Παράταξη “Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον” και ο επικεφαλής της Κ. Πλωμαρίτης, κατηγορούν τη μειοψηφούσα-διοικούσα παράταξη και τον δήμαρχο κ. Θοδωρή Τζούμα για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης “Σκιάθος Ενωμένη-Βήμα στο μέλλον”:

“Στην 41η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τον Ν.4555/2018 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με την υπ’αρ. 206/2019  η παραχώρηση «κατάλληλου εξοπλισμένου χώρου – γραφείου, εντός του Δημοτικού Καταστήματος με σκοπό την αποδοτικότερη και εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης «ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ “Βήμα στο μέλλον”» καθώς και των λοιπών Δημοτικών Παρατάξεων», παρά τις προσπάθειες της μειοψηφούσας-διοικούσας παράταξης του κ.Τζούμα να καταψηφισθεί η πρόταση προβάλλοντας παιδαριώδεις δικαιολογίες.

Είχε προηγηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 αίτηση της παράταξής μας προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παπαδούλια στην οποία απάντησε ο κ. Τζούμας την ίδια ημέρα γνωρίζοντάς μας ότι δεν υπάρχει χώρος εντός του κτιρίου του Δημαρχείου και ότι θα φροντίσουν «να νοικιάσει ο Δήμος κατάλληλο χώρο».

Υποβλήθηκε νέα αίτηση στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, όπου κάναμε σαφές ότι δεν στερούμαστε στέγης, ούτε επιθυμούμε να επιβαρύνουμε περισσότερο οικονομικά τον Δήμο αφού είχε γίνει ήδη γνωστός ο ορισμός 4 Αντιδημάρχων, οι προσλήψεις 4 ειδικών συμβούλων και επίσης αναμένεται η πρόσληψη απροσδιόριστου αριθμού υπαλλήλων μέσω του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας». Δηλώσαμε τότε αλλά και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι θέλουμε ένα μικρό γραφείο μέσα στο Δημαρχείο για την καλύτερη και πιο εποικοδομητική συνεργασία με τις υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση κατέχει 12 από τις 21 έδρες του κυρίαρχου οργάνου του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Τζούμας φυσικά δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στη δεύτερη αίτησή μας. Έτσι πήγαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τζούμας αφού δεν κατάφερε να καταψηφισθεί το θέμα στο Δ.Σ. κάλεσε δια υπογραφής αντιδημάρχου κ. Λιακόπουλου σήμερα Δευτέρα 13-1-2020 την Οικονομική Επιτροπή, όπου λόγω του νόμου περί κυβερνησιμότητας έχει την πλειοψηφία, να ορίσει δικηγόρο για να γνωμοδοτήσει και προφανώς να επιδιώξει την ακύρωση της απόφασης.

Όπερ και εγένετο παρά το υπόμνημα που καταθέσαμε καλώντας τους να αποσύρουν το θέμα για να προστατέψουν το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποτρέψουν την πολιτική απαξίωση του. Τονίσαμε δε ότι εάν ο Δήμαρχος και η παράταξή του δεν συμφωνούν με νόμιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να επιβαρύνονται αυτοί προσωπικά το οικονομικό κόστος των όποιων ενεργειών τους και όχι το ταμείο του Δήμου.

Θα ήταν αστεία η όλη συμπεριφορά και οι ενέργειες της μειοψηφούσας-διοικούσας παράταξης και του δημάρχου προσωπικά εάν δεν ήταν ανησυχητικά αντιδημοκρατική, ενδεικτική της παντελούς έλλειψης πολιτικού ήθους και ηθικής από μέρους του.

Επιφυλασσόμεθα δια τα περαιτέρω…”

Το υπόμνημα της παράταξης “Σκιάθος Ενωμένη-Βήμα στο μέλλον” προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου:

Μοιράσου το άρθρο: