Η Δημοτική Αρχή βραβεύει τους διακριθέντες Καρδιτσιώτες αθλητές και αθλήτριες
13 Ιαν 2020
ΛΑΣ: «Να προχωρήσει άμεσα η ασφαλιστική τακτοποίηση των Σχολικών Φυλάκων»
13 Ιαν 2020

“Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών και μεταφορά στις χώρες πραγματικού προορισμού τους”

Μοιράσου το άρθρο:

Με αφορμή το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών, η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ αναφέρει:
“Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων στήνοντας νέες «Μόριες» στο εσωτερικό της χώρας. Αφού έβαλαν πλάτη στη διάλυση των χωρών της Μέσης Ανατολής (και όχι μόνο), για τα συμφέροντα των ΝΑΤΟικών φονιάδων και συνυπέγραψαν όλες τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκλώβισαν στα νησιά τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, προκαλώντας το αδιαχώρητο και τεράστια προβλήματα σε πρόσφυγες και κατοίκους, τώρα μεταφέρουν το πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας στήνοντας με διαδικασίες ‘’fasttruck’’ νέες φυλακές – τόπους εξορίας.
Μια τέτοια φυλακή φαίνεται πως ετοιμάζεται και για την περιοχή μας στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών, μια περιοχή που είναι ακατάλληλη για τη δημιουργία υποδομών διαβίωσης σε ανθρώπινες συνθήκες οικογενειών με μικρά παιδιά (λόγω του διάσπαρτου των ελεύθερων οικοπέδων, αλλά και άλλων λόγων…), πέραν του ότι, από όσα τουλάχιστον δήλωσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο χώρος θα έχει κυριολεκτικά λειτουργία φυλακής «υψίστης ασφαλείας» λες και θα έχει μέσα εγκληματίες!
Συντονισμένα και μεθοδευμένα τα κόμματα, που έβαλαν πλάτη για όλα τα παραπάνω με προμετωπίδα τους δημάρχους της περιοχής και τη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τις τελευταίες μέρες με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σήκωσαν «κουρνιαχτό», για να προστατέψουν τάχα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΒΙΠΕ συγκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες τους για την εγκατάλειψη τόσων δεκαετιών και τα κουφάρια της ΒΙΠΕ. Έβαλαν σε λειτουργία τα ρατσιστικά ένστικτα μικρής μερίδας των κατοίκων αλλά και οργανωμένων φασιστοειδών της ευρύτερης περιοχής, με δηλώσεις εναντίον της μεταφοράς προσφύγων στους Γοργοβίτες, εναντίον παραγόντων γειτονικών νομών, που τάχα μεταφέρουν στην Καρδίτσα το πρόβλημα κλπ. Μάλιστα ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού και ρατσισμού ανακατεύοντας στο ίδιο τσουβάλι την επικείμενη εγκατάσταση αιολικών στα Άγραφα και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας με τον εγκλωβισμό ανθρώπινων ψυχών στη χώρα μας χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «τοξικούς».
Σκόπιμα κρύβουν τις αιτίες, που δημιουργούν το προσφυγικό πρόβλημα, όπως κάνουν και για τα άλλα σοβαρά προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων της αποκρύπτοντας ταυτόχρονα και τις ευθύνες τους. Γιατί «τοξική» είναι η πολιτική των κομμάτων τους, που προκαλεί όλα τα προβλήματα στα λαϊκά στρώματα. «Τοξική», ύπουλη και επικίνδυνη είναι και η στάση των ίδιων, που βάζουν πλάτη, για να περάσει αυτή η πολιτική. Κουβέντα δε λένε για τη στήριξη και τη συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επεμβάσεις. Κουβέντα δε λένε για τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τον κανονισμό «Δουβλίνο» της ΕΕ για το άσυλο, που απαγορεύει στους πρόσφυγες να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
Οι πρόσφυγες – μετανάστες είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι, που η πλειοψηφία τους θέλει να φύγει από την Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.
Στη συγκέντρωση που στήθηκε στους Γοργοβίτες Παλαμά γνωστές μικρές ομάδες φασιστικών, εθνικιστικών κύκλων εμφανίστηκαν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, για να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και μίσους πατώντας πάνω στην ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Αποκαλύφθηκε πως στόχος τους ήταν να συγκαλύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τον εγκλωβισμό ανθρώπινων ψυχών στη χώρα μας χωρίς να αντιδράσουν μάλιστα στους εκπροσώπους των κομμάτων, που ευθύνονται γι’ αυτές, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να παρεμποδίσουν της παρέμβαση των εκπροσώπων του ΚΚΕ.
Φάνηκε καθαρά ότι εκείνο που τους ενοχλεί είναι οι καθαρές θέσεις του ΚΚΕ, που τους ξεσκεπάζει, που αποκαλύπτει τις αιτίες των προβλημάτων και την κοινή τους γραμμή, η οποία εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και βυθίζει το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Τα προβλήματα των κατοίκων των Γοργοβιτών, της περιοχής του δήμου Παλαμά, του νομού Καρδίτσας, αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων δεν τα φέρνουν οι πρόσφυγες. Άλλωστε μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πρόσφυγες στη ΒΙΠΕ. Είναι γνωστό πως η ΒΙΠΕ είναι μόνο στα χαρτιά, γιατί έτσι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο που για χάρη των πολυεθνικών θέλει τη νεολαία και το ντόπιο εργατικό δυναμικό άνεργο, για να παρακαλάει για ένα κομμάτι ψωμί περιμένοντας στην ουρά των ανέργων, που θέλει τους αγρότες να δουλεύουν τα χωράφια τους και να τους κλέβουν οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι τη σοδειά τους, που στέλνει τους άνεργους νέους επιστήμονες στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης… Οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση και καταλαβαίνουμε τον πόνο της.
Ο λαός της περιοχής μας πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη του και την έμπρακτη συμπαράστασή του στους πρόσφυγες και μετανάστες και να απομονώσει το θρασύδειλο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η λύση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος απαιτεί σύγκρουση με τις αιτίες, που το δημιουργούν, με τις πολιτικές της ΕΕ και όλων των Κυβερνήσεων.
Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης η οποία αντί να λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους σκοπεύει να γεμίσει τη χώρα με τη δημιουργία κλειστών κέντρων – φυλακών. Η πολιτική αυτή είναι αντιδραστική αλλά και αδιέξοδη, θα οδηγήσει σε περισσότερο εγκλωβισμό, μεγαλύτερη δυστυχία και απόγνωση. Θα δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους.
Απαιτούμε:
• Να κλείσουν όλα τα HOT SPOT και να δημιουργηθούν δημόσιοι, ανοιχτοί και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
• Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. Ειδική μέριμνα και δημιουργία κρατικών δομών φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους.
• Να εξασφαλιστούν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου, που θα εξετάζονται για να πάνε στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες.
• Να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβολιασμός για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες”.

Μοιράσου το άρθρο: