Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε.
7 Ιαν 2020
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ Μαγνησίας
7 Ιαν 2020

Επιθεώρηση στο λιμάνι της Σκιάθου αναμένει το “Πρωτεύς” για να συνεχίσει τα δρομολόγια

Μοιράσου το άρθρο:

Από χτες, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, έχει δέσει στο λιμάνι της Σκιάθου το πλοίο “Πρωτεύς” μετά την προσάραξη που είχε από το απόγευμα της Κυριακής στη βραχονησίδα «Δασκαλονήσι».

Το πλοίο αποκολλήθηκε με την επίβλεψη επιθεωρητών του νηογνώμονα που πήγαν στο νησί από την Αθήνα και με τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους και έδεσε στο λιμάνι της Σκιάθου.

Όπως διαπιστώθηκε, το πλοίο δεν υπέστη ρήγματα στα ύφαλα και αναμένεται να γίνει επιθεώρηση από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και κλιμάκιο επιθεωρητών, ώστε να συνεχίσει τα δρομολόγιά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το «Πρωτεύς» προσέκρουσε το απόγεμα της Κυριακής, στη βραχονησίδα, λόγω βλάβης στο σύστημα πηδαλιουχίας. Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Βόλου με προορισμό τους λιμένες Σκιάθου και Γλώσσας Σκοπέλου με 53 επιβάτες, έξι Ε.Ι.Χ. οχήματα, δύο Φ/Γ οχήματα και 26 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Σ. 28, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες του ”ΠΡΩΤΕΥΣ”, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου.

Μοιράσου το άρθρο: