Έφυγε ο Κώστας Λιάπης- φτωχότερος ο κόσμος των γραμμάτων της Μαγνησίας
20 Δεκ 2019
Τραγούδια μιας άλλης εποχής
20 Δεκ 2019

Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες με τον Στέφανο Σταμέλλο

Μοιράσου το άρθρο:

Καλεσμένος της Γιώτας Κούγιαλη στην εκπομπή “Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες” αυτής της εβδομάδας είναι ο Στέφανος Σταμέλλος, συγγραφέας και περιηγητής, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τις ιστορίες του για το οδοιπορικό του στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας, από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό και πώς καταγράφηκε αυτό το εγχείρημά του στο βιβλίο του «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό, ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας».

Ο Στέφανος Σταμέλλος, γεννήθηκε στα Πετράλωνα Ευρυτανίας και ζει στη Λαμία. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε στον ΟΤΕ.

Λάτρης των βουνών της πατρίδας μας και ορειβάτης με αναβάσεις στα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, όπως και στο εξωτερικό (το 2004 στο ΝΕΠΑΛ στο «Τρέκινγκ της ANAPURNA» και το 2005 στον Καύκασο στο ELBRUS). Είναι επίσης αθλητής του τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων και ιδιαίτερα του ορεινού τρεξίματος, λαμβάνοντας μέρος σε μαραθώνιους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας http://www.e-ecology.gr, όπου δημοσιεύει κείμενα και άρθρα σχετικά με την οικολογία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την ορειβασία. Για τη δραστηριότητα του αυτή βραβεύτηκε από την ΑΜΚΕ ECOCITY στα πλαίσια των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» ως εθελοντής ερασιτέχνης δημοσιογράφος της χρονιάς το 2008. Είναι επίσης υπεύθυνος διαχειριστής αρκετών ιστότοπων, που έχουν σχέση με τα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής της Φθιώτιδας και όχι μόνο.

Είχε και έχει έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα σε τοπικούς και πανελλαδικούς φορείς και Κινήσεις Πολιτών, στο χώρο της πολιτικής και κινηματικής οικολογίας και της αυτοδιοίκησης. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στη Λαμία (1991-1994), ενεργός αυτοδιοικητικός και ενεργός πολίτης. Ήταν υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής στις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις μετά το 1990.

Το βιβλίο αυτό «Στο δρόμο για την Πυθία: Άγραφα – Καρπενήσι – Δελφοί, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4» είναι το τρίτο του συγγραφέα. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Σ.Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και τα βιβλία «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό, ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας» καθώς και το αυτοδιοικητικό «Λαμία 1991-2018 προτάσεις – παρεμβάσεις. Όσα δεν πήρε ο άνεμος του χρόνου».

 

Μοιράσου το άρθρο: