Χαιρετισμός Δημάρχου Αλμυρού για την γιορτή φωταγώγησης
15 Δεκ 2019
Παρέμβαση Θ. Λιούπη για νομοσχέδιο Αποδήμων και Φορολογικής Μεταρρύθμισης
15 Δεκ 2019

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μοιράσου το άρθρο:

Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, που αφορά στην πολιτιστική δράση, με την υπογραφή μνημονίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ένα εμβληματικό οργανισμό της χώρας μας, με διεθνή αναγνώριση.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης και ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε επίπεδο Δήμου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το χρονικό διάστημα, της συνεργασίας αφορά στην καλλιτεχνική περίοδο 2020-2021, για την από κοινού υλοποίηση των παρακάτω δράσεων: 

πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη Σκιάθο κατά τους χειμερινούς μήνες, που θα στοχεύει στην πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού εκτός τουριστικής περιόδου. 

παρουσίαση αποσπασμάτων της όπερας Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, λόγω της ειδικής σχέσης του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την Σκιάθο, σε μορφή ικανή να παρουσιαστεί στο νησί.

πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του νησιού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 Με την υπογραφή προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις, για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2020.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, για την τιμητική συνεργασία

Μοιράσου το άρθρο: