Προκάλεσαν τροχαίο με κλεμμένο αυτοκίνητο και αναζητούνται
15 Δεκ 2019
Ελεύθερος ο 63χρονος οδηγός της νταλίκας που σκότωσε την 53χρονη
15 Δεκ 2019

Καταγγελία του ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στα λατομεία του Ν. Πηλίου

Μοιράσου το άρθρο:

Η ΚΟΒ Ν. Πηλίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους δουλειάς και τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 23χρονος εργάτης και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα τόσο για ελέγχους στην συγκεκριμένη επιχείρηση όσο και για την απόδοση ευθυνών.

Η καταγγελία αναφέρει ότι: “Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς μετά τον θάνατο που βρήκε χτες, στα λατομεία μαρμάρου στο Ν. Πήλιο, 23χρονος εργάτης πακιστανικής καταγωγής. Ο νεαρός μετανάστης καταπλακώθηκε από ογκόλιθο όταν κόπηκε ο ιμάντας που σήκωνε το φορτίο που μεταφέρονταν από μπουλντόζα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Το νέο θανατηφόρο «ατύχημα » αναδεικνύει ακόμα μια φορά τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται οι χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας αναζητώντας μεροκάματο, αλλά και Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύοντας με εντατικούς ρυθμούς, συχνά χωρίς καμία ειδίκευση, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς καν το κατώτερο μεροκάματο που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καθημερινά εργαζόμενοι θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου”

Μοιράσου το άρθρο: