Σοβαρός τραυματισμός ποδηλάτη στον Περιφερειακό
13 Δεκ 2019
Στη Βουλή φέρνει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την ακύρωση των ορίων οικισμών του Πηλίου
13 Δεκ 2019

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με τον Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

Μοιράσου το άρθρο:

Θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο του Βόλου συζήτησαν το περασμένο Σάββατο, ο Πρόεδρος  του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και τα μέλη της Διοίκησής του με τον Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Πάνο Σταμπουλίδη Πάνου και τους συνεργάτες του, στα γραφεία του Συλλόγου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής πολιτικής, κ. Χρ. Τριαντόπουλος Χρ., ο Οικονομικός Επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, κ. Χρ. Μπλουγούρας και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, κ. Κ. Τσέλιος.

Στα πλαίσια μιας προοπτικής του εμπορίου και της αντιμετώπισης προβλημάτων που επιβαρύνουν την εμπορική κίνηση και λειτουργία των καταστημάτων κυμάνθηκε η συζήτηση με έμφαση στην κατάργηση των έκτακτων δεκαήμερων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν ούτε συνέβαλαν στην αύξηση του τζίρου των μικροεπιχειρήσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πρότεινε τη μείωση των 8 (οχτώ) θεσμοθετημένων Κυριακών σε 3 (τρεις), δηλ. να παραμείνουν μόνο  οι Κυριακές των εορταστικών περιόδων (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Βαΐων), οι οποίες είναι και οι πιο προσοδοφόρες στις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη δε διαφαίνεται μια τέτοια κίνηση κατάργησης των Κυριακών από το Υπουργείο.  Ακόμη, ο ΕΣΒ πρότεινε να μειωθεί κι η περίοδος των τακτικών εκπτώσεων σε μήνα Φεβρουάριο  και Αύγουστο και να σχεδιαστεί εκ νέου ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ώστε να εξαλειφθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που επικρατεί στην εμπορική αγορά.  Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα του παραεμπορίου, το οποίο μαστίζει όλες τις αγορές και υπήρξε δέσμευση για την εξάλειψη του φαινομένου.

 

Μοιράσου το άρθρο: