Εκδήλωση της ΚΝΕ Μαγνησίας ενάντια στα ναρκωτικά
13 Δεκ 2019
Υπεγράφη η έγκριση κατασκευής του δρόμου Προμύρι – Πλατανιάς
13 Δεκ 2019

Κ. Παπαδάκης, Ευρωβουλευτής ΚΚΕ: Ο δρόμος της πάλης είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει προοπτική

Μοιράσου το άρθρο:

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Κώστας Παπαδάκης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στην Καρδίτσα, συναντήθηκε με καθαρίστριες του νοσοκομείου αλλά και με την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Ο κ. Παπαδάκης εισαγωγικά ξεκίνησε τονίζοντας ότι όσο περνάει ο καιρός η νέα κυβέρνηση, σε συνέχεια της προηγούμενης, προωθεί την αντιλαϊκή της πολιτική. Όλα αυτά τα συνθήματα περί αποτελεσματικότητας, κανονικότητας, της ανάκαμψης που έρχεται, θρυμματίζονται μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνεται μέσα από τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. Διαμορφώνεται μια κατάσταση αφόρητη, δυσβάσταχτη που μόνο ο δρόμος της πάλης, του αγώνα, είναι αυτός που μπορεί πραγματικά να προσφέρει και την ανακούφιση και την προοπτική.

 

 

 

 

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά θέματα, ήδη, οπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής, οι εξελίξεις και η αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ βγάζουν τους αγροκτηνοτρόφους πάλι στο δρόμο. Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν, δίνοντας με τα τρακτέρ το μήνυμα, αλλά και στη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων την Κυριακή. «Για εμας έχει μεγάλη σημασία αυτός ο αγώνας, γιατί αναδεικνύει ότι οι αγρότες δεν μπορούν να ζήσουν από την παραγωγή τους γιατί διαμορφώνεται εδαφος συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια. Οι ανοιχτές χαμηλές τιμές είναι αυτές που διαμορφώνουν το 20% κάτω στο βαμβάκι, μια πραγματικότητα που την αντιπαλεύουν οι αγρότες, ενώ το γεγονός ότι φορολογείται το πετρέλαιό τους, την ώρα που οι εφοπλιστές το απολαμβάνουν αφορολόγητο, είναι μια αντίθεση που τα λέει όλα». Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι τα σχέδια είναι συρρίκνωση των ενισχύσεων στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κερδισμένοι θα βγουν οι μεγαλέμποροι και οι αγροτοβιομήχανοι.

«Μόνοδρομος είναι τα μπλόκα του αγώνα, της πάλης. Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και θα αποτελέσει στήριγμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Ασφαλιστικό

“Η κυβέρνηση προωθεί με σφοδρότητα το επόμενο διάστημα, το ξήλωμα . ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση και την παράδοση σε ιδιωτικούς ομίλους ασφάλισης. Πρόκειται για σχεδιασμούς που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο συντάξεις και δικαιώματα. Το ΚΚΕ εδώ και αρκετό καιρό οργανώνει την ενημέρωση του λαού και την πάλη, τα συνδικάτα και οι συνταξιουχικές οργανώσεις, οργανώνουν αύριο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση, σαν ένα μήνυμα, ότι η κυβέρνηση έχει αντίπαλο απέναντι στα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί”.

Υγεία

Ο κ. Παπαδάκης σχολίασε το γεγονός ότι για μία εβδομάδα όλη η Ελλάδα συζήταγε για το νέο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, ένα βολικό παιχνίδι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άγγιζε όμως την ουσία της κατάστασης στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, με τα προβλήματα στις κλινικές και τις ελλείψεις ούτε το ζήτημα των συμβασιούχων, είπε ο κ. Παπαδάκης, αναφερόμενος και στη συνάντηση που είχε με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου.
«Θέλουν υγεία – εμπόρευμα και με βάση αυτό διαμορφώνουν μια εφιαλτική κατάσταση και για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους
Το ΚΚΕ θέτει ζήτημα: αποκλειστικά δωρεάν υγεία χωρίς την παρέμβαση ιδιωτών, σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους χωρίς το αίσχος των συμβάσεων».

Αιολικά

Με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει στις 7 το απόγευμα με το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι πρόκειται για πολιτική της Ευρωπαϊκής ένωσης που έχει στόχο, στο όνομα της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» να ρεύσει χρήμα για τους ομίλους και την ίδια ώρα να αλώσουν οι όμιλοι τα Άγραφα αλλά και άλλες τοποθεσίες ανά την Ελλάδα. Ο στόχος είναι οι ΑΠΕ που θα είναι πολύ ακριβές για το λαό, θα χαρατσώνεται με φόρους, και οι όμιλοι θα χρηματοδοτούνται και θα επιδοτούνται.

Σκληρά μέτρα – καταστολή – αγροτοδικεία

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για πολιτική με σκληρά αντεργατικά μέτρα, καταστολή που είναι αναγκαίο, απαραίτητο για το κεφάλαιο συμπλήρωμα. Ισχυρίστηκε ότι υπήρχε καταστολή και επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τώρα συνεχίζει η ΝΔ και επαυξάνει ακόμα περισσότερο γιατί συνεχίζονται και τα αντιλαϊκά μέτρα στην ίδια κατεύθυνση. «Άλλωστε οι εργαζόμενοι γνώρισαν και τα αντιλαϊκά μέτρα, και τα ΜΑΤ, και απεργίες κηρύχθηκαν παράνομες και έχουμε και μπροστά μας τα αγροτοδικεία που κληρονομήθηκαν από διώξεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και τα τρέχει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ».

Εθνικά

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται δημιουργούν μια κατάσταση πολύ ανησυχητική με την ένταση της επιθετικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας, οι εξελίξεις με το λεγόμενο Τουρκολιβυκό σύμφωνο, διαμορφώνουν μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη για το Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης. «Χρεοκοπούν τα επιχειρήματα όλων αυτών που τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαν για τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν και σύνορα της Ελλάδας, για την ασφάλεια, για το απάνεμο λιμάνι που θα απολαμβάναμε, αν ήμασταν τα καλά παιδιά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η στάση τους όλο αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζοντας την Τουρκία πρώτα απ’ όλα σαν στρατηγικό εταίρο για μεγάλες μπίζνες που έχουν στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύει ότι είναι χίμαιρα, αυταπάτη αν κάποιος ποντάρει ότι από σπόντα ή καραμπόλα συμφερόντων, να προασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα ή το απαραβίαστο το συνόρων, αν για παράδειγμα τα συμφέροντα της Γαλλίας ή της Ιταλίας συμπέσουν σε μια γεώτρηση στην παρακείμενη περιοχη ή όχι».
Δεν υπάρχει κάποιος διπλωματικός χειρισμός ή λεγόμενος σύμμαχος που να «καθαρίσει» για τα συμφέροντα του λαού ανέφερε ο κ Παπαδάκης σημειώνοντας ότι έχουν ευθύνες η πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ, η πολιτική στήριξης υποδοχής βάσων, ορμητηρίων ανά την Ελλάδα, πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ.
Αυτή η πολιτική μας έφερε εδώ και χρειάζονται λύσεις που να ταρακουνήσουν τα νερά, σύγκρουση με την πολιτική που σήμερα λέει ότι θα μοιράζουν οι όμιλοι την ενέργεια και ο λαός θα την πληρώνει πανάκριβα, χρειάζεται πάλη για έξω από το ΝΑΤΟ και να φυγουν οι βάσεις. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι οι λεωφόροι, μέσα απ’ αυτές τις οδούς θα περάσει η συνεκμετάλλευση, τα σχέδια για συνδιαχείριση στο Αιγαίο που είναι πολύ επικίνδυνα, γιατί επί της ουσίας παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα και θέτουν σε αμφισβήτηση σύνορα, τα οποία ΝΑΤΟ και ΕΕ τα θεωρούν ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

Η πολιτική κατεύθυνση του ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια αναδεικνύει, δείχνει και την προοπτική που πρέπει να ακολουθήσει ο λαος, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, κατέληξε ο κ. Παπαδάκης

Να σημειωθεί ότι συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην ΑΝΚΑ, στο διαπολιτισμικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ» με εκπροσώπους των κοινοτήτων των προσφύγων, ενώ μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΑΣΚ ενώ θα μιλήσει στις 9 στο Σαλέ στη συνεστίαση της ΤΕ Καρδίτσας

Μοιράσου το άρθρο: