Κώστας Αγοραστός σε πρόεδρο του ΕΚΑΒ: «Τρέξτε γρήγορα τις διαδικασίες για να έρθουν ασθενοφόρα στη Θεσσαλία»
10 Δεκ 2019
Silver Alert για τον 37χρονο Βολιώτη που αγνοείται
11 Δεκ 2019

Καταδίκη μαρμαρά για απάτη σε βάρος τριών Βολιωτών ύψους 2,3 εκατ. ευρώ

Μοιράσου το άρθρο:

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε χθες υπόθεση απάτης ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ με παθόντες τρεις Βολιώτες που έχασαν χρήματα που νωρίτερα είχαν κερδίσει από τις κινήσεις στις ένδοξες ημέρες του Χρηματιστηρίου. Κατηγορούμενος ένας πρώην μαρμαράς από το Μενίδι που τελικά πλήρωσε το… μάρμαρο, με 5 χρόνια φυλάκισης.

Ο μαρμαράς με καταγωγή από το Βόλο κάποια στιγμή στην επαγγελματική του καριέρα κάνει στροφή και γίνεται μεσίτης και αποφασίζει να πουλήσει στα υποψήφια θύματά του, τρεις Βολιώτες που είχαν κερδίσει αρκετά χρήματα στο Χρηματιστήριο, τις χρυσές εποχές, γνώσεις και ευκαιρίες για επενδύσεις στο χώρο της κτηματαγοράς, και ειδικά στη μεταπώληση κατοικιών που είχαν βγει σε πλειστηριασμό.

Στην αρχή για τον ένα υπήρξε κέρδος αλλά τελικά ακόμη περιμένει ακίνητα σε Βόλο και Κολωνάκι αξίας 882.000 ευρώ ενώ ο δεύτερος γλίτωσε με “δάγκωμα” μόνο 50.000 ευρώ και ένα τρίτο 1.400.000 ευρώ. Όπως και κατέθεσαν και τα τρία θύματα στο δικαστήριο ο δράστης ήταν πειστικός και επιπλέον είχε συνεργάτες που διέδιδαν την πετυχημένη δράση του για να προσελκύσει και νέους πελάτες.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως πήρε τα χρήματα και έδειξε ως υπαίτιο συνεργάτη του όμως το δικαστήριο δεν τον πίστεψε και τελικά του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και μετατρέπεται προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πηγή: @diavaste (Ρεπορτάζ του Κάμπου-Κώστας Γκιάστας)

Μοιράσου το άρθρο: