Συνεργασία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με Πανεπιστήμια της Ασίας
10 Δεκ 2019
Σύσκεψη το πρωί στο Δημαρχείο με στόχο να μην προκύψουν προβλήματα από την επερχόμενη κακοκαιρία
10 Δεκ 2019

Προοπτική συνεργασίας αγροτικών φορέων με Π.Θ. για ένταξη σε πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Συνάντηση με τον καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργο Νάνο είχε η Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή μαζί με τον τον αντιδήμαρχο του δήμου Νοτίου Πηλίου και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μηλεών κ. Απόστολο Διανέλλο, τον  πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων κ. Γιώργο Τσακνάκη καθώς και τον αρμόδιο γεωπόνο του Δήμου Ν. Πηλίου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας του Πανεπιστημίου με αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχής του Πηλίου και η βοήθεια και καθοδήγησή τους από το οικείο πανεπιστημιακο τμήμα της Γεωπονιας, για την επικαιροποίηση παλαιότερης μελέτης και την ένταξη των ελαιώνων της περιοχής του Πηλίου σε  πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων αντίστοιχο με αυτό της περιοχής της Άμφισσας. Από την πλευρά του ο κ. Νάνος εμφανίστηκε θετικός να βοηθήσει και να καθοδηγήσει την προσπάθεια που θα ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους φορείς ενώ αντάλλαξε ιδέες και απόψεις με τους εκπροσώπούς τους ως προς τη στόχευση και την δομή της μελέτης.

Η συνάντηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, ενώ οι δύο πλευρές συμφωνήσαν να συνεχίσουν και  να εντείνουν την συνεργασία για την εκπόνηση της μελέτης που θα βοηθήσει  να συμπεριληφθούν οι ελαιώνες του Πηλίου στο ειδικό καθεστώς των παραδοσιακών ελαιώνων.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: