Με ήχους και αρώματα ταξιδεύουμε παραδοσιακά
10 Δεκ 2019
Βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη το πτώμα 42χρονου ναυτικού
10 Δεκ 2019

Για το συλλαλητήριο του Σαββάτου ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι στη Μαγνησία

Μοιράσου το άρθρο:

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12:30 στα Προπύλαια και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο πρωθυπουργικό μέγαρο θα πάρουμ μέρος συνταξιούχοι από της Μαγνησία. Κύρια αιτήματα να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων, με ανακεφαλαιοποίησή τους, να αποκατασταθούν οι περικοπές, να γίνει νομοθετική ρύθμιση της 13ης και της 14ης σύνταξης και άμεση καταβολή του δώρου πριν τα Χριστούγεννα και να αποδοθούν άμεσα όσα έχουν παρακρατηθεί παράνομα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σήμερα συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας απηύθηναν κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ανέφεραν ότι από το Βόλο θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου από το δημαρχείο του Βόλου.

Να σηκωθούν από τον καναπέ και παλέψουν για να πάρουν πίσω όσα κόπηκαν από τις συντάξεις τους τα χρόνια της κρίσης, κάλεσε τους συναδέλφους του ο Θανάσης Κοντονίνας, πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ. Από την πλευρά του ο Χάρης Ρούσσης του συλλόγου συνταξιούχων του Δημοσίου επισήμανε ότι  με τις κινητοποιήσεις που έγιναν, οι συνταξιούχοι πρόλαβαν την αναστολή της προσωπικής διαφοράς και ότι το συνταξιουχικό κίνημα παλεύει για την κατάργηση των μνημονίων νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση.

Κάλεσμα στη νεολαία να στηρίξει τον αγώνα των συνταξιούχων απηύθηνε ο Παναγής Μαργαρίτης, Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Συνταξιούχων Τσιμέντου ενώ ο Κώστας Γερογιάννης γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει και εφαρμόζει ότι άφησε κενό η προηγούμενη και εξέφρασε την ελπίδα ότι το συλλαλητήριο θα είναι καταλύτης για να αναγκαστεί η κυβέρνηση  να δώσει το δώρο Χριστουγέννων και όχι μέρισμα.

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του συλλόγου Συνταξιούχων  ΙΚΑ, είπε ότι οι συνταξιούχοι έχουν ευκαιρία να διοργανώσουν άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση, διότι οι δηλώσεις του υπουργού για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μεταφράζονται στο ότι η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει με την κοινωνική ασφάλιση, κάτι που αφορά τα παιδιά μας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: