«Όπου και να ταξιδέψω» στον …Βόλο με το Νίκο Βατόπουλο
9 Δεκ 2019
Φωτιά σε σκουπίδια στο Σαρακηνό
9 Δεκ 2019

Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Οδηγισμού στο Ξενία

Μοιράσου το άρθρο:

Η πατροπαράδοτη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά  πραγματοποιείται  και φέτος από το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019,  από τις 5 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ,  στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου με την ίδια αναλλοίωτη τόσα χρόνια επιμέλεια στα γλυκίσματα και στις χειροτεχνίες.

Το Μπαζάαρ του Οδηγισμού, που είναι το πρώτο που λειτούργησε στο Βόλο και συνεχίζει με επιτυχία να διοργανώνεται κάθε χρόνο, περιλαμβάνει μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες και σπιτικά γλυκά.  Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη του Οδηγισμού στην πόλη μας και η ενίσχυση του Παιδαγωγικού του έργου, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και έφηβοι να γίνουν ενεργά μέλη του Οδηγισμού.

Και φέτος στη ζεστή χριστουγεννιάτικη οδηγική ατμόσφαιρα θα προσφερθεί καφές ή τσάϊ και σπιτικά γλυκίσματα,  ενώ στους όμορφα στημένους πάγκους χριστουγεννιάτικα στολίδια και διάφορα διακοσμητικά καθώς και εορταστικά γλυκίσματα  όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας του Τ.Τ. Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, θα προσφέρουν μοναδικές επιλογές για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ( www.seo.gr ), όπως γνωρίζετε, είναι μία εθελοντική, μη κυβερνητική οργάνωση νέων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1932.

Ο Οδηγισμός απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-17 ετών. Μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και δυναμικά προγράμματα, τα παιδιά και οι νέοι που γίνονται μέλη του Οδηγισμού ανακαλύπτουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς, αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, δημιουργούν ισχυρές φιλίες, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη. Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγησή τους, ώστε να γίνουν άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να γίνουν φορείς ανάπτυξης και να συντελέσει τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Ο Ελληνικός Οδηγισμός ανήκει στην πιο μεγάλη «Παρέα του Κόσμου» με 10.000.000 μέλη σε 144 χώρες σε όλη τη γη. Στην Ελλάδα αριθμεί Τοπικά Τμήματα σε 140 πόλεις.

Στην πόλη μας Ο  Οδηγισμός στο Βόλο ιδρύθηκε το 1936 και έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία με 83 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς, πάντα με την ενεργή  υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας καθώς και την αρωγή των τοπικών φορέων.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: