Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
3 Δεκ 2019
Με θέσπιση διατάξεων απαντάει το υπουργείο στο αίτημα της ρύθμισης οφειλών ελευθέρων επαγγελματιών
3 Δεκ 2019

Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων

Μοιράσου το άρθρο:

H UNICEF (Refugee and Migrant Response in Greece) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (συντονιστής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κρήτης οργανώνουν δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-ECHO)
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν σε ΔΥΕΠ ή σε Τάξεις Υποδοχής ή έχουν στις τάξεις τους προσφυγόπουλα, καθώς και σε Συντονιστές Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αποκτήσουν ικανότητες στις ακόλουθες Θεματικές Ενότητες:

ΘΕ1: Ταυτότητες, Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη

ΘΕ2: Ο εκπαιδευτικός ως μικρο-ερευνητής
ΘΕ3: Προσφυγικό φαινόμενο και διαπολιτισμική εκπαίδευση 
ΘΕ4: Εκπαιδευτική και γλωσσική πολιτική, Πολυγλωσσία 
ΘΕ5: Ελληνική ως Δεύτερη Γλώσσα
ΘΕ6: Ανάπτυξη, Αξιοποίηση και Αξιολόγηση διδακτικού υλικού
ΘΕ7: Διαχείριση Πολυπολιτισμικής τάξης, Ψυχο-κοινωνική υποστήριξη προσφύγων 
ΘΕ8: Στρατηγικές, Διαφοροποιημένη μάθηση.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 90 ώρες και θα υλοποιηθεί με μεικτή μεθοδολογία (διά ζώσης, εξ αποστάσεως) Πιστοποιείται με 3 μονάδες ECTS και με βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η επιτυχής παρακολούθηση προϋποθέτει τη συμμετοχή στο 80% των διά ζώσης και εξ αποστάσεως συναντήσεων και την εκπόνηση τριών γραπτών εργασιών.
Τμήματα του Προγράμματος θα λειτουργήσουν στις πόλεις: Βόλος, Δράμα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λαμία, Λάρισα, από τον Δεκέμβριο του 2019 ως τον Φεβρουάριο του 2020. Συγκεκριμένα, οι διά ζώσης συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 14-15/12/2019, 18-19/1/2020 και 22-23/2/2020.
Οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στα Τμήματα των παραπάνω πόλεων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση εδώ: https://www.teach4integration.gr/aitisi/  
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στις παραπάνω περιοχές, μπορείτε να απευθύνεστε στο email: [email protected]. Για άλλες περιοχές και γενικότερα για το πρόγραμμα, πληροφορίες και αιτήσεις εδώ: https://www.teach4integration.gr
Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας και Διάδοσης Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μοιράσου το άρθρο: