Η ταινία “Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;” στην κινηματογραφική λέσχη Βόλου
2 Δεκ 2019
“White Christmas” με το μουσικό σύνολο “Ίαμβος” και τον Philipp Weiss
2 Δεκ 2019

ΔΕΥΑΜΒ: Ρύθμιση παλαιών χρεών και νέα τιμολογιακή πολιτική ζητούν τα σχολεία

Μοιράσου το άρθρο:

Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στη ΔΕΥΑΜΒ τα σχολεία, καθώς καλούνται να ρυθμίσουν οφειλές των τελευταίων 10 ετών σε 100 δόσεις και να πληρώνουν τους τρέχοντες λογαριασμούς με χρέωση οικιακού τιμολογίου. Το αίτημα να εξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική θα διερευνήσει   ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαρκάδας -Βεργής, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Βόλου Γιάννης Τσοκανάκης.

Ο κ. Τσοκανάκης εξήγησε ότι ειδικά στο Πολυκλαδικό που συστεγάζονται τέσσερα σχολικά συγκροτήματα το ποσό της παλιάς οφειλής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, ενώ το ρολόι είναι κοινό για όλες τις συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε δόση θα ανέρχεται σε 500 ευρώ μόνο για το νερό και αν προσθέσουμε και το φυσικό αέριο ή το ρεύμα, τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς κάθε σχολική μονάδα παίρνει 1500-2000 ευρώ ανά τρίμηνο. Επιπλέον όταν εμείς καταναλώνουμε 400-500 κυβικά ανά τρίμηνο πληρώνουμε το νερό προσαυξημένο κατά πολύ σε σχέση με μία κατοικία, που το πάγιό της είναι στα 25 κυβικά».

Το θέμα τέθηκε στη σχολική επιτροπή και αιτήθηκαν να γίνει διαχωρισμός των ρολογιών για την κάθε σχολική μονάδα και να ισχύσει ένα διαφορετικό τιμολόγιο, αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: