Συλλαλητήριο στις 30 Νοεμβρίου για την Κοινωνική Ασφάλιση οργανώνουν συνταξιούχοι
22 Νοέ 2019
Προτεραιότητα η ψηφιοποίηση του τοπικού Τύπου Καρδίτσας από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη “Η Αθηνά”
22 Νοέ 2019

Κορυφώνονται οι δράσεις από την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα

Μοιράσου το άρθρο:

Κορυφώνονται οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα” για το το αμέσως προσεχές διάστημα, απέναντι στη λεηλασία της φύσης και της γης που σχεδιάζεται από ιδιωτικές εταιρίες στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης”.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα”, “οι ανοιχτές συνελεύσεις πραγματοποιούνται πλέον κάθε Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας με κύριο σκοπό τη συζήτηση και τη λεπτομερή ενημέρωση για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν με την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στην περιοχή των Αγράφων. Όλο και περισσότερος κόσμος πλέον λαμβάνει γνώση για το τι ακριβώς σχεδιάζεται και ποιες θα είναι οι καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής στο όνομα του κέρδους και της δήθεν πράσινης ανάπτυξης.
Στην τελευταία συνέλευση που έγινε με μεγάλη συμμετοχή την περασμένη Πέμπτη, αποφασίστηκαν μια σειρά από παρεμβάσεις που θα λάβουν χώρα προσεχώς. Μεταξύ αυτών η σύνταξη κειμένου που θα μοιραστεί σε συλλόγους, σωματεία, σχολεία, τριτοβάθμια εκπαίδευση κλπ και θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η “Ανοιχτή Συνέλευση” εναντιώνεται στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Ακόμη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μαζική παρέμβαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας, όπου θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας γης”.

Μοιράσου το άρθρο: