Ενιαία πολιτική ασύλου στην Ευρώπη ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης-Αντιδράσεις
22 Νοέ 2019
Συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών – Στους 5.000 οι ασυνόδευτοι ανήλικοι (video)
22 Νοέ 2019

Η Ώρα του Πρωθυπουργού- Αντιπαραθέσεις για εγκλήματα διαφθοράς και μεταναστευτικό-προσφυγικό (live)

Μοιράσου το άρθρο:

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση εγκλημάτων διαφθοράς και της Φώφης Γεννηματά για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Πρόκειται για επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την επιεική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς, όπως αναφέρεται.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό ψεύτη, δειλό και απόντα από την ψηφοφορία για τους νέους Ποινικούς Κώδικες. Επέκρινε τις πρόσφατες αποφάσεις για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, την αποδέσμευση λογαριασμών κατηγορούμενων για ξέπλυμα δημόσιου χρήματος, την παραγραφή αδικημάτων για θαλασσοδάνεια στον χώρο του Τύπου και την άρνηση να ψηφίσει την αυστηροποίηση των ευθυνών υπουργών για αδικήματα επ ευκαιρία της άσκησης των καθηκόντων τους σε χρονικό βάθος δύο κοινοβουλευτικών θητειών. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση σπεύδει να επιστρέψει τη χώρα στη διαφθορά.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για παγίδα έντασης και χαρακτηρισμών που δεν θα ακολουθήσει, τον χαρακτήρισε θεσμικά αδιάβαστο και επιπόλαιο και ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Σε ό,τι αφορά στο ακαταδίωκτο των τραπεζών, απάντησε ότι υπόκεινται σε ελέγχους από τις Διοικήσεις τους, την Τράπεζα της Ελλάδος και ισχύον αυστηρό πλαίσιο που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια απάντησε και στην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά στην ερώτηση: «Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Τα νησιά μας και όλη η Ελληνική Κοινωνία εκπέμπουν SOS».

Η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτησή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «δεν μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος που είναι η έλλειψη αλληλεγγύης από την ΕΕ», και σημείωσε ότι «θα πρέπει να ορθώσουμε επιτέλους ανάστημα, να ακουστεί η φωνή μας«, για να συμπληρώσει ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο και αντοχή του συστήματος υποδοχής, αλλά και η αντοχή των κατοίκων.
«Τι έχετε σκοπό να κάνετε; Θα καθιερώσετε αυτή την κατάσταση;» ρώτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες στο Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς το «πρόβλημα της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει «να υπάρξουν προγράμματα μετεγκατάστασης και αναλογική κατανομή στην ΕΕ», σημειώνοντας πως «δεν μπορεί το πρόβλημα του ασύλου να το έχουν μόνο οι χώρες πρώτης υποδοχής». «Φυλάξτε επιτέλους τα σύνορά μας, ενισχύστε τις δυνάμεις, απαιτήστε κι άλλες δυνάμεις της Frontex» είπε απευθυνομένη στον πρωθυπουργό.

Σχετική είδηση: Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις Τσίπρα-Γεννηματά

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: