Δημοτική Αρχή: “Απόπειρα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας γύρω από την αθώωση Στάχτου”
20 Νοέ 2019
Οργάνωση σύσκεψης φορέων για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου
20 Νοέ 2019

Ένοχος για εξύβριση σε βάρος του Γιώργου Σούρλα, ο Γιώργος Μουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Ένοχος για εξύβριση εις βάρος του πρώην υπουργού και προέδρου της Βουλής, Γιώργου Σούρλα κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργο Μουλάς, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε επιτεθεί σε ραδιοφωνική και δύο τηλεοπτικές εκπομπές με χαρακτηρισμούς κατά του κ. Σούρλα, με αφορμή δημοσιεύματα, ότι στην παρουσίαση βιβλίου του με θέμα τη μυθολογία, είχε κάνει σχόλια κατά της Δημοτικής Αρχής που είχε απομακρύνει το άγαλμα του Κενταύρου από την παραλία της Αγριάς.

O κ. Μουλάς είχε χαρακτηρίσει τότε, τον κ. Σούρλα ως «θεσιθήρα, κωλοτούμπα μια ζωή, διπρόσωπο, εξυβρίζει και μετά καλοπιάνει, γελοίο, αξιοθρήνητο, για τα καραούλια, τυχοδιώκτη (κοιτάει να τη γαζώσει από εδώ και από εκεί)».

Δήλωση Μουλά Πανηγυρική η αθώωση μου για συκοφαντική δυσφήμιση

Σε δήλωσή του, ο κ. Μουλάς μετά την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου, αναφέρει τα εξής:

“Κατέρρευσε η προσπάθεια του κ. Σούρλα να με στιγματίσει πολιτικά και ηθικά ως συκοφάντη του. Το Δικαστήριο με έκρινε και με σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέα, ως αθώο της κατηγορίας της συκοφαντικής δυσφήμισης , επειδή έκρινε, ότι τίποτε ψευδές δεν ανέφερα σε βάρος του.

Τούτο δημιουργεί μείζονα ζητήματα πολιτικής ηθικής για τον κ. Σούρλα, ο οποίος προσπάθησε να τεκμηριώσει ποινική ευθύνη σε βάρος μου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης με εντελώς αβάσιμα στοιχεία. Δημιουργεί, επίσης και άλλα ζητήματα νομικής του πλέον ευθύνης, εξ αιτίας της κακόβουλης κατά το σκέλος αυτό μηνύσης σε βάρος μου.

Αναφορικά, με το αδίκημα της εξύβρισης, για το οποίο καταδικάσθηκα, παρά την αντίθετη, διαφορετική πρόταση του εισαγγελέα (απαλλακτική), η μοναδική εξήγηση είναι ότι εκτιμήθηκαν από το Δικαστήριο, ως υπερβολικές κάποιες εκφράσεις μου, του τύπου, ότι «είναι για τα καραούλια».

Άσκησα έφεση, επειδή ακράδαντα πιστεύω, όπως και ο κ. Εισαγγελέας, ότι αυτού του είδους αξιολογικές κρίσεις πρέπει να γίνονται ανεκτές από τους πολιτικούς και δεν συνιστούν αδίκημα.

Θεωρώ βέβαιη την απαλλαγή μου από το Εφετείο και για αυτό το αδίκημα, εν όψει της πάγιας νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Επιφυλάσσομαι να ερευνήσω με τους νομικούς μου συμβούλους την τυχόν ευθύνη του κ. Σούρλα λόγω της υποβολής σε βάρος μου αβάσιμης μήνυσης για την οποία αθωώθηκα”.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: