Συνέδριο με θέμα “Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο”
19 Νοέ 2019
Εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα συμμετείχαν στο Ultra Pelion Trail
19 Νοέ 2019

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις μαστού και σπιρομέτρησης

Μοιράσου το άρθρο:

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στις εξετάσεις ψηλάφησης μαστών και σπιρομέτρησης που διενεργούνται στο ΚΑΠΗ “Θεόφιλος” στο πλαίσιο συνεργασίας της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την κλινική ΑΝΑΣΣΑ. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι.

Τα άτομα που έκλεισαν ραντεβού  είναι περίπου 160  και θα ικανοποιηθούν ολοι. Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Βούλα Αναγνώστου, η συμμετοχή είναι μεγάλη. Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και δεν μπορούν να πληρώσουν γι αυτές τις προληπτικές εξετάσεις. Ευχαρίστησε την κλινική ΑΝΑΣΣΑ για την πρωτοβουλία. Μάλιστα ανέφερε ότι η σπιρομέτρηση είναι πολύ σημαντική καθώς ο Βόλος είναι μια πόλη με μεγάλη υγρασία.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Ντούμας, υπεύθυνος μάρκετιγκ της κλινικής ΑΝΑΣΣΑ η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και μετά την εξέταση, ο εξεταζόμενος παίρνει και τα αποτελέσματα και αν υπάρξουν ευρήματα, προγραμματίζονται επιπλέον εξετάσεις.

Η αντιδήμαρχος είπε ότι είναι σημαντική η σπιρομέτρηση  γιατί ο Βόλος είναι αρκετά υγρή πόλη, πολλοί άνθρωποι πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και αυτές οι εξετάσεις ήταν δώρο για τον κόσμο και η αντιδημαρχία ανταποκρίθηκε, παραχωρώντας το κτίριο για να γίνουν οι εξετάσεις.
Η κα Αναγνώστου εξέφρασε την ελπίδα, εκτός από τη συγκεκριμένη κλινική να ανταποκριθούν και άλλοι, για να βοηθηθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και δεν μπορούν οικονομικά να κάνουν εξετάσεις.

Η αντιδήμαρχος βοήθησε στις εξετάσεις στο χειρουργικό τμήμα και από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν γυναίκες που εδώ και περίπου 10 χρόνια δεν έχουν κάνει μαστογραφία.

Μοιράσου το άρθρο: