Καταγγέλλουν αποκλεισμό από τη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Υγείας
18 Νοέ 2019
Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων» – Κάλεσμα σε γονείς για συμμετοχή
18 Νοέ 2019

Ευκλ. Τσακαλώτος: “Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε”

Μοιράσου το άρθρο:

Την άποψη ότι ο κόσμος ήδη άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι οι διαχωριστικές γραμμές που θέτει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή τους, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Βόλο και μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στο Μεταξουργείο για τις πολιτικές εξελίξεις. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε πριν από τις εκλογές.

“Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, να συζητήσουμε και σε προγραμματική βάση γι αυτά που κάνει η ΝΔ. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι διαχωριστικές γραμμές είναι πολύ σημαντικές για τη ζωή του. Είναι η η διαχωριστική γραμμή των ανισοτήτων. Ήδη τα μεσαία στρώματα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα έχουν μεγάλη ανακούφιση” τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλών ειδών ανισοτήτων, όπως οι περιφερειακές ανισότητες και το θέμα της ανάπτυξης, η οποία πρέπει να είναι πολυσύνθετη και πολύπλευρη για να πιάσει τόπο, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία μικρή οικονομία με μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα, όπως είπε, πρέπει να πιάσουμε και το πνεύμα της εποχής για την πράσινη ανάπτυξη.

Μια άλλη διαχωριστική γραμμή που κατέδειξε ο πρώην υπουργός και η οποία, όπως δήλωσε, θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση,  έχει να κάνει με τα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το θέμα της αντιμετώπισης των προσφύγων και διεθνοποίησης του προβλήματος. “Ειδικά σε αυτά, η Νέα Δημοκρατία, όπως καταλαβαίνετε, κάνει κωλοτούμπες, καθώς πριν έλεγε ότι ήταν θέμα της Τασίας, αλλά τώρα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα γεωστρατηγικό πρόβλημα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της ΝΔ, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι “Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πως θα ανταποκριθεί η ΝΔ στις υποσχέσεις που έδωσε πριν από τις εκλογές. Προσπάθησε να πείσει τον κόσμο ότι εμείς καταστρέψαμε τα μεσαία στρώματα, ενώ αυτό δεν βγαίνει από τα στοιχεία”

Όπως είπε, η οικονομική πολιτική είναι πολύ σοβαρό πράγμα και δεν είναι μόνο φορολογική. Έχει να κάνει και με την ανάπτυξη.

“Αυτή τη στιγμή το μόνο που βλέπουμε είναι μπετόν και διευκολύνσεις σε δικούς τους φίλους. Δεν φτιάχνεις αναπτυξιακό σχέδιο με αυτό τον τρόπο και πολύ φοβάμαι ότι επιστρέφουμε στο οικονομικό μοντέλο που υπήρχε πριν από την κρίση. Αυτό πρέπει να το αποφύγει η Ελλάδα” επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος

Κληθείς δε, να σχολιάσει τις ενέργειες που γίνονται για την προσέλκυση επενδύσεων, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή του πρωθυπουργού στην Κίνα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: “

“Ας τις δούμε πρώτα και μετά θα σχολιάσω. Όταν θα έχουμε πραγματικές επενδύσεις και όχι ανακοινώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία ισορροπημένη πολιτική και στον κοινωνικό και οικονομικό και αναπτυξιακό τομέα”.

Μοιράσου το άρθρο: