Βόλος: Παρατηρητήριο καταγραφής της αέριας ρύπανσης τώρα!
16 Νοέ 2019
Κ. Μαραβέγιας: Φθηνότερα φάρμακα με πρωτοβουλία της ΝΔ
17 Νοέ 2019

Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε την μεγάλη έκθεση ευρημάτων του “Αθανασάκειου”

Μοιράσου το άρθρο:

Με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνης, έγιναν σήμερα το βράδυ τα εγκαίνια της σημαντικής επετειακής έκθεσης με όλο το υλικό που βρέθηκε στις ανασκαφικές έρευνες του πρωτοπόρου αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου. Το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου γιορτάζει τα 110 χρόνια του και αυτή ήταν και η αφορμή των διήμερων εκδηλώσεων


Η υπουργός μιλώντας τόνισε ότι «είναι ένα μουσείο που μας επιτρέπει να θυμηθούμε τους μεγάλους αρχαιολόγους που κατέθεσαν την ψυχή τους για την αρχαιολογία του Βόλου όπως ο Δημ. Θεοχάρης, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης κ.α. είναι ένα μουσείο που μας επιτρέπει να θυμηθούμε τους μεγάλους ευεργέτες όπως τον Αθανασάκη που επέμεινε και διέθεσε μεγάλο μέρος περιουσίας του για να χαιρόμαστε το Μουσείο», ενώ δεν ξέχασε να κάνει αναφορά στο παρεθόν και στον Κώστα Καρτάλη που συνεργάστηκε μαζί για την προετοιμασία των Ολομπιακών Αγώνων του 2004 και στην τεράστια προσπάθεια που έγινε ώστε να επεκταθούν οι χώροι του Μουσείου και σήμερα να έχουμε όλοι την χαρά να μιλάμε για ένα Μουσείο με σύγχρονες προδιαγραφές


«Θεωρώ ότι είναι ξεχωριστή μέρα για το Μουσείο και την πόλη. Είναι από τα παλαιότερα μουσεία της χώρας και οι εκθέσεις του ήταν στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας, είπε και αναφέρθηκε στον στους μεγάλους αρχαιολόγους Θεοχάρη και τον Χουρμουζιάδη. Το μουσείο πέτυχε να είναι πολιτιστικός χώρος για την πόλη με πόρτες ανοιχτές τον κόσμο, χώρος εκπαίδευσής και τον πρώην γενικό γραμματέα κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για την επέκταση μουσείου για να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα με υποδομές που έχουν σήμερα ιδιαίτερη αξια».
Μετά τον χαιρετισμό της κ. Μενδώνη ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα «Αρχαίων άσματα» με τους μουσικούς Σέβη Μαζέρα φωνή, πιάνο και Βασίλη Αγροκώστα φωνή, λύρα.


Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων και πολύτιμοι συμπαραστάτες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο ΕΟΤ, το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, το Παγκόσμιο Σωματείο Απόδημων Μαγνήτων «Το Κοινό των Μαγνήτων», το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ε.Σ.Η.Ε. Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και πλήθος χορηγών που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα για την προβολή του Μουσείου και της πόλης.

Μοιράσου το άρθρο: