Δεν ξεχνώ
15 Νοέ 2019
Νεαροί έκλεψαν χρήματα και εργαλεία από δύο αυτοκίνητα ενός ιδιοκτήτη
15 Νοέ 2019

Κάλεσμα του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου σε συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Μοιράσου το άρθρο:

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019, που θα ξεκινήσει στις 11:00, από Φαρδύ στη Ν. Ιωνία (Λεωφ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη) και θα συνεχιστεί με πορεία προς το Στρατόπεδο Γεωργούλα, με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απευθύνει μέσω δελτίου τύπου, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Αναλυτικά:

“Την Κυριακή συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τότε που οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Παρά τις πατριδοκάπηλες κορόνες της η Χούντα ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και στην μακρόχρονη κατοχή της Κύπρου.

Το αιματοβαμμένο σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου:
«Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σήμερα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με την οποία μετατρέπεται η περιοχή μας (Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα) όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Όσο και να προσπαθούν οι κυβερνήσεις και τα φιλονατοϊκα κόμματα να εξωραΐσουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα καταφέρουν να σβήσουν από τη μνήμη μας τον ρόλο τους ως δολοφονικό μηχανισμό. Από την μια δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους. Η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς τους μηχανισμούς για να εξασφαλίσουν τα ελληνικά μονοπώλια μεγαλύτερο μερίδιο από την αιματοβαμμένη πίτα των αγορών, των δρόμων ενέργειας και εμπορίου, μόνο θετική δεν είναι για τους εργαζόμενους της περιοχής μας αλλά και για τους φαντάρους κι το προσωπικό των ενόπλων μας δυνάμεων.

Απέναντι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.

Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του ’73.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί στο Φαρδύ στη Ν. Ιωνία (Λεωφ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη) και στην πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα όπου ήδη διαμένουν εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες.”

Μοιράσου το άρθρο: