Ακυρώθηκε το κατηγορητήριο για υπόθεση έξι γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια
14 Νοέ 2019
Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Δημητριάδος
14 Νοέ 2019

Κάλεσμα ΕΛΜΕ και Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μοιράσου το άρθρο:

Κάλεσμα για συμμετοχή  στη συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την  Κυριακή 17 Νοέμβρη, το απόγευμα, με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στην κατάθεση στεφάνων που θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 12:00 μ.μ., στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου, απευθύνουν μέσω δελτίου τύπου, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, πέρασαν 46 χρόνια από την ηρωική και αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973 αλλά το κυρίαρχο σύνθημα “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία” παραμένει επίκαιρο.

Αναλυτικότερα:

“Πέρασαν 46 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες μετά κατέρρευσαν… πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου.

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου, 45 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονιακών νόμων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.
Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δουλειά για όλους. Η ανεργία η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δημόσιο σχολείο. Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών. Αύξηση δαπανών για την παιδεία και όχι μείωση των κοινωνικών δαπανών. Άμεση αναμόρφωση των βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων.

Ο Αγώνας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και τη δημιουργία των βασικών υποδομών για τη ζωή τους και τη μόρφωση των παιδιών τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στο φασισμό, σε κάθε μορφή ρατσισμού καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους. Εγγυόμαστε σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας.

ΘΕΤΟΥΜΕ τα θεμέλια για μια κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι από το «θόλο» του Πανεπιστημίου Κυριακή 17 Νοέμβρη, το απόγευμα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ στεφανιών από φορείς, Παρασκευή 15 Νοέμβρη στο Ηρώο (παραλία) στις 12 μ.μ.”

 

Μοιράσου το άρθρο: