Ομάδα γονέων στην Ζαγορά από την Πρόταση Ζωής
12 Νοέ 2019
Στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο ο Δήμος Βολου
12 Νοέ 2019

Εμμένει ο δικηγορικός σύλλογος στην παραμονή του δικαστικού μεγάρου στην οδό Ιωλκού

Μοιράσου το άρθρο:

Για  το φλέγον και χρονίζον ζήτημα της κτιριακής υποδομής του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2019, συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, με την κ. Ζέττα Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. Μαγνησίας, παρουσία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Χρ. Στρατηγόπουλου. Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί μέρος του κύκλου επαφών πρωτίστως με τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και σε επόμενο στάδιο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την ολιστική προσέγγιση και επίλυση του θέματος. Σημειώνεται ότι της συγκεκριμένης συνάντησης προηγήθηκε, πριν από ένα μήνα περίπου, τόσο συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δικαστικού Μεγάρου Bόλου για το  θέμα αυτό.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αρχικά, ανέφερε στην Υπουργό την επιθυμία των τοπικών φορέων της Δικαιοσύνης να παραμείνει χωροταξικά η λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου στη συγκεκριμένη νεοκλασική υποδομή και εν συνεχεία ανέπτυξε λεπτομερώς την αναγκαιότητα  λειτουργικής  και ευρείας ανακαίνισης τόσο αυτής όσο και κατασκευής συνοδού κτιρίου της. Για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση της ως άνω ανακαίνισης θα συμπράξουν τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες, λόγω τεχνογνωσίας, θα επιταχύνουν τις εργασίες.

Η Υπουργός, αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη για αξιοπρεπή στέγαση των υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου, εξήγησε στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, ότι,  αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, θα πρέπει να υποβληθούν, αμέσως, επικαιροποιημένες κτιριακές μελέτες προκειμένου αυτές να εξετασθούν, αρμοδίως, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και να δοθεί η έγκριση ανακαίνισης.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε την Υπουργό για τη  θερμή και άμεση ανταπόκριση αλλά και την επιθυμία της να συμβάλλει, εντός του ισχύοντος νομικού πλαισίου, με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών της, στην επίλυση του θέματος αυτού που ταλανίζει εδώ και 25 χρόνια τους τοπικούς φορείς της Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το άρθρο: