Προσπάθειες να λειτουργήσει η ιχθυόσκαλα μέσα στο 2020
8 Νοέ 2019
To Δεύτερο Πρόγραμμα μεταδίδει συναυλίες από το Φεστιβάλ Πάου 2019
8 Νοέ 2019

Να ενισχυθεί το λιμενικό σώμα λόγω προσφυγικού ζητούν οι λιμενικοί

Μοιράσου το άρθρο:

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Οι εκπρόσωποι των λιμενικών, αφού ενημέρωσαν εκτενώς τον βουλευτή Μαγνησίας για τα προβλήματα του κλάδου τους, ζήτησαν την ενίσχυση του οργανογράμματος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θεωρούν αναγκαιότητα, κυρίως εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ο βουλευτής απάντησε ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, το ζήτημα και υπογράμμισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δυο διαγωνισμοί για  τη στελέχωση του σώματος, ενώ φέτος εισήχθησαν, μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, οι πρώτοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου, ζήτημα που ο Χρήστος Μπουκώρος είχε αναδείξει ήδη με κοινοβουλευτική παρέμβαση και είχε λάβει τη δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του  υπουργείου για επαναλειτουργία του σταθμού. Ο βουλευτής, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε να επαναφέρει εκ νέου το θέμα στον νυν Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της αναγκαίας ενίσχυσης του δυναμικού και της αναβάθμισης του σταθμού της Σκοπέλου, ζήτημα που οι λιμενικοί της Κεντρικής Ελλάδας το θεωρούν μεγάλης σημασίας.

Τέλος, οι λιμενικοί υπογράμμισαν την αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, δεδομένου της αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών.

 

Μοιράσου το άρθρο: