Κ. Μαραβέγιας: «Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη»
8 Νοέ 2019
Ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεταξουργείο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
8 Νοέ 2019

Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες με την Έλενα Νταβλαμάνου

Μοιράσου το άρθρο:

Καλεσμένη της Γιώτας Κούγιαλη, στην εκπομπή “Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες” είναι η εκπαιδευτικός και συγγαφέας, Έλενα Νταβλαμάνου.

H Έλενα Νταβλαμάνου γεννήθηκε και ζει μόνιμα στο Βόλο. Ολοκλήρωσε με υποτροφίες τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με «Άριστα». Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές και το 2006 απέκτησε Master στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού».

Από το 2003 διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο «Saint Joseph» Βόλου και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνέδρια με ανακοινώσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της λογοτεχνίας. Πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, ως επιμορφώτρια, σε συνεργασία με την Α/Βάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και τον
ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ (Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας).

Από το 2014 αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά για θέματα που αφορούν στην Παιδαγωγική και στην Λογοτεχνία, με παρουσιάσεις παιδικών – εφηβικών βιβλίων και συνεντεύξεις συγγραφέων του χώρου. Είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων
στην Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου Junior και στο νεοσύστατο Μουσείο Κιθάρας καθώς επίσης είναι μέλος του ΚεΒιΜαΣυ (Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων).

Από το 2012 έως σήμερα, στα εργαστήριά της, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες.
Έργα της:
“Μπορώ και χωρίς αυτά”, Μίνωας, 2017
“Το αγόρι από τον κόσμο των χρωμάτων”, Ήρα Εκδοτική, 2019
“Ένας παρεξηγημένος φίλος”, Μίνωας, 2019
“Το φτερό της φιλίας”, εκδ. Δάπλους
“Αιμιλία Ντε Βιαλάρ: η Αγία της αγάπης και της προσφοράς”,
Ήρα Εκδοτική

 

 

Μοιράσου το άρθρο: