Αναφορά της Ζ. Μακρή για τη ρύθμιση οφειλών των προς συνταξιοδότηση εμπόρων
6 Νοέ 2019
Ο Δήμος Σκιάθου και φέτος στη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου
7 Νοέ 2019

Θύματα τηλεφωνικής απάτης ξενοδόχοι στην Αλόννησο

Μοιράσου το άρθρο:

Θύματα τηλεφωνικής απάτης έπεσαν τρεις ξενοδόχοι στην Αλόννησο. Οι απατεώνες κατάφεραν να τους αποσπάσουν από 4.000 ευρώ τον καθένα (δηλαδή 12.000 ευρώ συνολικά), προσποιούμενοι ότι, κατά λάθος, κατέθεσαν ηλεκτρονικά για να επικυρώσουν τηλεφωνική κράτησή τους στα ξενοδοχεία, ποσό πολύ μεγαλύτερο της αξίας του δωματίου. Οι απατεώνες, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και με άλλους δύο επιχειρηματίες του νησιού, χωρίς να τα καταφέρουν. Οι πέντε επιχειρηματίες κατέθεσαν ομαδική μήνυση κατ’ αγνώστων, που έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου και ο εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε, τα άγνωστα άτομα, τους τηλεφώνησαν για να κλείσουν δωμάτιο για λογαριασμό – δήθεν – επιχειρηματία του νησιού, τον οποίο οι επαγγελματίες γνώριζαν και για τον γιο του. Αφού ρωτούσαν για την τιμή και έπαιρναν την προσφορά, ακολουθούσε η κατάθεση του ποσού με e banking, που ωστόσο εσκεμμένα ήταν με ένα μηδενικό παραπάνω.

Έχοντας – προφανώς – σχεδιάσει πολύ καλά τις κινήσεις τους, έκαναν τις καταθέσεις σε τράπεζες διαφορετικές από αυτές που συνεργαζόταν οι ξενοδόχοι, ώστε τα ποσά να μην εμφανίζονται αμέσως. Οι ίδιοι, έστελναν πλαστά εμβάσματα ως αποδεικτικό στους ξενοδόχους και την επομένη μέρα τους ζητούσαν να τους επιστρέψουν τα επιπλέον χρήματα που – από λάθος – είχαν καταθέσει.

Θύμα της εν λόγω απάτης παραλίγο να πέσει και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Αγγέλα Μαλαματένια, όπως ανεφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Σύμφωνα με την κ. Μαλαματένια, ένας πολύ πειστικός κύριος κάλεσε στο ξενοδοχείο, ενημερώθηκε για τις τιμές και τις προσφορές και έκανε την κατάθεση του ποσού μέσω e banking. Λίγο αργότερα κάλεσε ξανά στο ξενοδοχείο και είπε ότι κατά λάθος έβαλε στο ποσό ένα μηδενικό παραπάνω και ζήτησε να του επιστραφούν τα χρήματα, σε άλλο λογαριασμό.

“Επειδή υποπτεύθηκα ότι κάτι τρέχει, του είπα ότι μόλις φανεί η κατάθεση, θα του επιστρέψω τα χρήματα”, είπε η κ. Μαλαματένια.

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Μαλαματένια, το ίδιο βράδυ η ίδια επικοινώνησε με τον επιχειρηματία του νησιού για λογαριασμό του οποίου υποτίθεται ότι γινόταν οι κρατήσεις, ο οποίος της είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά και θα απευθυνόταν στην αστυνομία, καθώς για το ίδιο θέμα είχαν επικοινωνήσει μαζί του κι άλλοι.

Όπως ανέφερε η κ. Μαλαματένια, οι δράστες προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και σε επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων του νησιού.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: