Δημοπρατείται το έργο της κατασκευής της εισόδου της Καρδίτσας προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ
7 Νοέ 2019
Δυο λόγια για τον Γιάννη Σπανό
7 Νοέ 2019

Σε νέους χώρους η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου-Έκκληση για οικονομική στήριξη

Μοιράσου το άρθρο:

Σε κτίριο του Old City στη συνοικία των Παλαιών θα μετεγκατασταθεί το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες περισσοτέρων παιδιών από τα 70 που φιλοξενεί σήμερα σε κτίριο της Παιδόπολης Αγριάς που του έχουν παραχωρήσει τη χρήση. Ελπίζεται δε να λειτουργήσει εκεί από τη νέα χρονιά. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του φιλανθρωπικού αυτού σωματείου για παιδιά ΑμεΑ καθώς και μέλη της επιτροπής σ κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν οικονομικά σε αυτή την προσπάθεια που θα καλύψει βέβαια η κεντρική ΕΛΕΠΑΠ.

 

Όπως εξήγησε η κ. Παπανδρέου το παράρτημα του Βόλου λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια και αποτελεί μια ζεστή αγκαλιά για εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που εξυπηρετήθηκαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούνται στα θεραπευτικά του προγράμματα. Η μετεγκατάσταση κρίνεται επιβεβλημένη για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και την διεύρυνση των προγραμμάτων που παρέχονται.

Η Σταυρούλα Ευαγγέλου, ψυχολόγος υπεύθυνη διοικητικά για το παράρτημα του Βόλου επισήμανε ότι τα αιτήματα για συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα αυξήθηκαν κατακόρυφα ειδικά μετά την εφαρμογή του προγράμματος αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Οι χώροι στην Αγριά δεν επαρκούν ενώ βρίσκονται εκτός ιστού της πόλης και πολλοί γονείς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών με λεωφορεία.

Η Στυλιανή Παπακώστα, φυσίατρος και επιστημονική υπεύθυνη, αναφέρθηκε στα προγράμματα που υλοποιούνται και ανέφερε ότι το επιστημονικό προσωπικό που στελεχώνει τη θεραπευτική ομάδα, ενημερώνεται συνεχώς μέσω συνεδρίων και ημερίδων, η ίδια η ΕΛΕΠΑΠ διοργανώνει, εξυπηρετεί την πρακτική άσκηση πτυχιακών φοιτητών.

 

Επιπλέον θα γίνει επέκταση υπαρχόντων προγραμμάτων αλλά και νέων.

Ειδικότερα θα γίνει επέκταση του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης από πέντε σε 15 παιδιά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 18 μηνών έως έξι ετών που παρουσιάζουν κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές.

Επίσης το Τμήμα Ολιστικής Θεραπευτικής Προσέγγισης Βρεφών υψηλού κινδύνου θα είναι ένα νέο πρόγραμμα που είναι η πρόληψη της εγκατάστασης νευροαναπτυξιακών ελλειμμάτων σε βρέφη υψηλού κινδύνου. Και τέλος επέκταση προγραμμάτων αισθητηριακής ολοκλήρωσης, ένα πρόγραμμα που μέσα από το παιχνίδι και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου θεραπευτή, το παιδί εξοικειώνεται και εκπαιδεύεται να ρυθμίζει τα ερεθίσματα που δέχεται και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος.

 

Σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση αυτή αναμένεται να γίνει με τη νέα χρονιά καθώς ήδη δύο όροφοι διαμορφώνονται ανάλογα στο κτίριο στη διασταύρωση των οδών Φερών και Ζάχου. Τα έξοδα καλύπτει η ΕΛΕΠΑΠ κεντρικά, όμως θα απαιτηθεί η συμβολή όλων για να στηριχθεί η ΕΛΕΠΑΠ καθώς τα τροφεία δεν επαρκούν. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη λαχειοφόρος αγορά με ένα ευρώ ενώ θα γίνει κανονικά και το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ αλλά και άλλες δράσεις.

Μοιράσου το άρθρο: