Αλμυρός: Του ανακοίνωσαν έξωση κι αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι
7 Νοέ 2019
Επιστολή της Ζ. Μακρή στον υφυπουργό Οικονομικών για τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων
7 Νοέ 2019

Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μοιράσου το άρθρο:

Την αναθεώρηση των προϋποθέσεων και των όρων για τη λειτουργία πολυσύχναστων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιαν. Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Πα. Κουτσάφτης.

Στην επιστολή του την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ο κ. Κουτσάφτης επισημαίνει τα εξής που χρήζουν αναθεώρησης:

Στην υπό συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες», αναφέρονται πολλά και διάφορα τα οποία αν εφαρμοστούν όπως προτείνονται, ο Δήμος μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει καμία από τις παραλίες του ως πολυσύχναστες, με συνέπεια να υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.

Οι προτάσεις είναι:

  1. Οι ώρες ναυαγοσωστικής κάλυψης από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. γίνονται από 08:00 το πρωί μέχρι 20:00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται οι ναυαγοσώστες σε κάθε θέση.
  2. Οι μήνες ναυαγοσωστικής κάλυψης από τέσσερις (4) γίνονται έξι (6), εφόσον πάρει παράταση
  3. Ο εξοπλισμός όπως jet ski και μεγαλύτερο ναυαγοσωστικό σκάφος, είναι αυτά που θα εκτοξεύσουν τις αμοιβές της ναυαγοσωστικής κάλυψης εις το διπλάσιο.
  4. Η προσθήκη εποπτών γίνεται σε παραλίες τον Μάϊο έως 15 Ιουνίου και στις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Οκτώβριο, από την στιγμή που δεν έχουν ούτε έναν λουόμενο.

Κ. Μαραβέγιας: «Να εξεταστούν οι προτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για ασφαλείς παραλίες»

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προώθησε σήμερα μέσω της Βουλής προτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των τουριστικών παραλιών. Πρόκειται για κορυφαίο θέμα ασφάλειας που δυστυχώς αναδείχθηκε και φέτος με σειρά ατυχών συμβάντων στις θάλασσες πολλών περιοχών της χώρας μας.

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που επεξεργάζεται σχετικό προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος να εξετάσει τις απόψεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και να αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος που μελετά το νομοθετικό πλαίσιο για τους ναυαγοσώστες και τη ναυαγοσωστική εκπαίδευση.

Μοιράσου το άρθρο: