Διαπολιτισμικές διαδρομές στο Βόλο “Περπατώντας Μαζί …”
22 Οκτ 2019
Νεκρός βρέθηκε ο 79χρονος που αγνοούνταν από χθες το βράδυ
22 Οκτ 2019

Οι μαθητές στο Βόλο ζητούν καθαρό αέρα!

Μοιράσου το άρθρο:

Της Ελένης Μπέκου,                                                                                                                                                                                                μαθήτριας του 4ου ΕΛ Βόλου -Μέλος της Ομάδας Νέων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

 

“Κόμβοι, λουλούδια, επώνυμοι τραγουδιστές… Και από την άλλη πλευρά ο καρκίνος να αμαυρώνει την όμορφη πόλη του Βόλου και να μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.

Περπατώντας το πρωί για το σχολείο κανείς θα περίμενε αναζωογόνηση από ένα πρωινό περπάτημα. Αυτό όμως με το οποίο έρχομαι αντιμέτωπη σχεδόν κάθε πρωί είναι η μυρωδιά καμένου πλαστικού που μου καίει τα ρουθούνια και το λαιμό. Και αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Η κατάσταση έχει γίνει τόσο ανυπόφορη, που έχω αρχίσει το πρωί να κυκλοφορώ με μάσκα. Δεν ξέρω όμως γιατί πραγματικά το κάνω. Για να γλιτώσω από τη δυσοσμία ή για να προβληματίσω τον κόσμο;

Το βράδυ, καθώς ο Βόλος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, μέσα από τους κλιβάνους της ΑΓΕΤ διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα ο καρκίνος για τον οποίο προαναφέρθηκα. Δεν υπάρχει τρόπος που να συγκρατεί απόλυτα τις διοξίνες και τα φουράνια που παράγει η καύση σκουπιδιών. Αυτές οι ουσίες αν και άχρωμες και άοσμες προκαλούνε καρκίνο. Έτσι συνεχίζεται ο έγκλημα, ένα έγκλημα συγκαλυμμένο.

Την ώρα που ο ίδιος ο δήμαρχος θέλει να το «βουλώσουν» όσοι αγωνίζονται για καθαρό αέρα, την ώρα που η Περιφέρεια απαξιώνει τις φωνές και την οργή των πολιτών, την ώρα που οι κυβερνήσεις δίνουν την άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια μόνιμα, οι πολίτες του Βόλου ξυπνάνε το βράδυ από έναν ενοχλητικό βήχα. Την ώρα που το Νοσοκομείο έχει αμέτρητους καρκινοπαθείς, οι κυβερνώντες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών του Βόλου.

Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει! Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους, οι νέοι πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Ένα μέλλον γεμάτο υγεία και ζωή. Καλώ, λοιπόν, του συνομήλικούς μου να συμμετέχουν στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών! Στον αγώνα για τη ζωή!

Τους καλώ, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, να αφήσουν για μια μέρα τα μαθήματα και να έρθουν όλοι στο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο για να φωνάξουμε όλοι μαζί ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ!!”

 

Μοιράσου το άρθρο: